agrias.ro » Stiri » Cu ochii pe Rusia

Rusia

Producătorii ruşi de cereale sunt acuzaţi de stocarea recoltelor în aşteptarea unor preţuri mai mari în 2011, a spus prim viceministru rus Viktor Zubkov.

Prim-vicepremierul Viktor Zubkov a declarat în timpul unei reuniuni la Ministerul Agriculturii de la Moscova că piaţa de cereale din Rusia ar putea avea nevoie de sprijin guvernamental.

“În ciuda unei situaţii relative a preţurilor de pe piaţă, unele ferme nu sunt dispuse să vândă cereale până la primăvară, în speranţa că preţurile vor merge în sus,” a spus acesta într-o declaraţie preluată de la Agenţia de ştiri RIA Novosti.

El a mai declarat că ar putea fi necesar să se adopte “unele mecanisme” pentru a menţine preţurile stabile la cereale.

Seceta din timpul verii din Rusia a contribuit în mare parte la decizia Kremlinului de a stopa exporturile de cereale pentru acest an.  Seceta a distrus aproape 30 la sută din recolta de cereale, care costa miliarde de dolari ţara.

Naţiunile Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură au avertizat că stocurile de grâu necesită o creştere cu 3,5 la sută, iar de porumb cu 6 la sută în 2011, comparativ cu nivelurile din 2010 pentru a satisface cererile globale.

Preţurile multor alimente au crescut deja peste nivelul din anul 2009.

Agrias.ro

Adauga un Comentariu

Trebuie sa fiti logat pentru a posta un comentariu.

© 2010 agrias.ro · Abonare:ArticoleComentarii