agrias.ro » Diverse » Mai multe alimente ar putea fi afectate, datorită deficitului global de apă

Cele mai ameninţate alimente, din cauza deficitului de apa, ar fi : carnea de vită, brânza şi orezul.

Deficitul de apă care se înregistrează la nivel mondial, potrivit unui studiu, realizat de compania UBS, citat de Business Insider, va afecta mai multe sectoare, companii şi alimente. “Lipsa resurselor de apă ar putea crea conflicte în viitor. Creşterea populaţiei şi schimbările climatice vor înrăutăţi situaţia. Pe măsură ce economia globală va creşte, i se va mări şi setea. Multe conflicte pot fi întrezărite la orizont”, a avertizat Ban Ki-moon, secretarul general al Naţiunilor Unite pe 22 martie, ziua internaţională a apei.

În studiul UBS, alimentele au fost clasificate în funcţie de amprenta de apă pe care o au. Acest termen se referă la volumul total de apă dulce utilizat pentru producerea bunurilor de-a lungul întregului flux de producţie, dar şi la cantitatea de apă necesară pentru irigarea anumitor legume.

Astfel, cea mai mare amprentă de apă o are carnea de vită (42.500 de metri cubi de apă pe tonă). În ordine descrescătoare se află: hamburgerii (16.600), carnea de oaie (6.100), lucerna (5.500), brânza (5.000), carnea de pui (4.600), carnea de capră (4.000), orezul (3.450), ouăle (3.300), nucile de cocos (2.500), soia (1.550), zahărul (1.500), sorgul (1.450), grâul (1.450), orzul (1.300), cartofii (1.000), chipsurile (925), porumbul (900) şi merele (700).

Adauga un Comentariu

Trebuie sa fiti logat pentru a posta un comentariu.

© 2011 agrias.ro · Abonare:ArticoleComentarii