agrias.ro » Interviuri, Piata » Conferinta ARC despre siguranta si calitatea mezelurilor romanesti

Astazi, 19 martie, la Hotel Ramada Plaza, a avut loc o conferinta de presa organizata de Asociatia Romana a Carnii (ARC), avand ca tema calitatea si siguranta mezelurilor romanesti. Dezbaterea si-a propus sa prezinte situatia actuala a industriei nationale a mezelurilor, dupa ce presa a publicat mai multe materiale ce pun sub semnul intrebarii fie siguranta, fie calitatea mezelurilor autohtone, fie ambele.

ARC reprezinta procesarea carnii din tara noastra, sector cu certe succese, chiar si in aceasta perioada de criza: prezenta pe piata nationala (97%) precum si excedentul comercial – modest, dar in crestere de la an la an.

Printre cei care au luat cuvantul s-au numarat dl. Radu Timis, presedintele ARC si patronul companiei Cris-Tim, si dl Mihai Visan, directorul executiv al ARC, care ne-au acordat cate un interviu in exclusivitate despre concluziile conferintei de astazi si despre planurile ARC privind comunicarea cu publicul.

Subiectele care au trezit cel mai mult interesul jurnalistilor prezenti la eveniment au fost normele privind utilizarea E-urilor in mezelurile autohtone, exportul si tarile vizate, aspecte privind volumul pietei autohtone a mezelurilor si variatiile acesteia.

Potrivit presedintelui ARC, dl. Radu Timis, vanzarile de mezeluri inregistrate de producatorii membri ai ARC au scazut in ultima luna cu 20 – 50%, iar la intrebarea “Ce s-ar intampla daca nu s-ar mai utiliza E-uri in productia de mezeluri?” a estimat ca probabil 70% din producatorii autohtoni si-ar inchide afacerile.

Adauga un Comentariu


doi − 1 =

© 2012 agrias.ro · Abonare:ArticoleComentarii