A fost semnat Acordul de Cooperare între A.P.I.A. România şi AgrarMarkt (AMA) Austria

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în data de 20 mai 2011, cu ocazia Conferinţei Directorilor Generali ai Agenţiilor de Plăţi de la Budapesta, a fost semnat Acordul de Cooperare între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură din România (A.P.I.A.) şi AgrarMarkt (AMA) Austria.

Acordul între cele două instituţii a fost semnat de domnul Florin Marius FAUR – director general al A.P.I.A. şi de domnul Günter GRIESMAYR – preşedintele AMA.

În cadrul protocolului este prevăzută organizarea unor întâlniri, la nivel de experţi, pe anumite domenii de interes prioritare pentru cele două instituţii. Principalele domenii de cooperare includ: elemente de simplificare a Politicii Agricole Comune după 2013, măsurile de dezvoltare rurală, măsurile de sprijin şi aspecte privind controlul acestora, măsurile de piaţă interne şi externe, precum şi aspecte economice şi sisteme IT pentru agricultură.

De asemenea, acordul prevede participarea comună a experţilor celor două agenţii la posibile proiecte de twinning în vederea acordării de consultanţă unor părţi terţe.

A.M.A. este instituţia din Austria responsabilă cu gestionarea fondurilor europene şi naţionale pentru agricultură, acordate în sectorul măsurilor de piaţă (cota de lapte, intervenţie, zahăr şi amidon, comerţ exterior), a măsurilor de sprijin (SPS, prima pe cap de animal), a plăţilor compensatorii (programul de agro-mediu, plaţi compensatorii pentru zone defavorizate, măsuri specifice de dezvoltare rurală), precum şi cu administrarea controalelor tehnice aferente.

Lasă un răspuns