Agricultura „genetică“ se dezvoltă în toată lumea

Anul trecut, a existat o creştere cu 8% a culturilor de plante modificate genetic la nivel mondial. Acest fenomen s-a înregistrat inclusiv în ţări europene în care există un puternic curent „contra“.

Suprafaţa cultivată cu plante modificate genetic a fost anul trecut de aproape 160 de milioane de hectare la nivel mondial, cu aproximativ 8% mai mare faţă de anul 2010, potrivit unui raport publicat de euractiv.com şi realizat de ISAAA, o organizaţie care promovează biotehnologia. În cele şase ţări ale Uniunii Europene în care se cultivă asemenea plante, printre care şi România, a existat o creştere foarte mare a suprafeţelor cultivate cu porumb modificat genetic: de la 23.297 de hectare în 2010 la 114.490 de hectare în 2011.

„A fost surprinzător că s-a înregistrat o creştere atât de mare. Milioane de fermieri din întreaga lume, atât din ţările industrializate, cât şi din cele aflate în curs de dezvoltare, adoptă această tehnologie”, a declarat Clive James, preşedintele ISAAA. Aceste culturi devin tot mai populare şi în ţări precum Brazilia, Argentina, China, India şi Africa de Sud.

Sursa: Adevarul.ro
Pentru articolul integral, click aici.

Lasă un răspuns