Agriplanta, se lansează în România, ca un nou eveniment agricol

La Fundulea, jud. Călăraşi, în perioada 3 – 5 Iunie 2011, are loc lansarea “Agriplanta”, ca un nou eveniment agricol care se va distinge prin loturi demonstrative, demonstraţii comentate cu maşini şi utilaje agricole, sămânţă, produse pentru protecţia plantelor, fertilizatori, etc), panele de discuţii pe teme de interes pentru agricultură.

Această manifestare organizată în câmp de Agriplanta este unicat la această dată în România şi o copie fidelă a celor din Germania, spune ministrul agriculturii, Valeriu Tabără.

Expoziţia este organizată de compania româno-germană DLG InterMarketing, după modelul de mare succes al unor evenimente similare dezvoltate în Germania de Societatea Germană pentru Agricultură (DLG e.V.), ediţia 2011 desfăşurându-se sub patronajul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în colaborare cu Direcţia pentru Agricultură a judeţului Călăraşi, USAMV Bucureşti, USAMV Cluj-Napoca, USAMVB Timişoara şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice ‘Gh. Ionescu-Siseşti’.

Expozanţii reuniţi la Agriplanta sunt firme producătoare şi distribuitori de seminţe şi produse pentru cultivarea şi protecţia plantelor, furnizori de maşini şi utilaje agricole, sisteme de irigaţii, sere, silozuri, echipamente pentru cultivarea de legume şi fructe, institute de cercetare, asociaţii şi universităţi de profil, bănci, firme de consultanţă şi asigurări.

Lasă un răspuns