Amendamente la propunerile de modificare a Directivei 2001/112/CE, privind sucurile de fructe

În cadrul Parlamentului European, s-a adus o serie de amendamente la modificarea  Directivei 2001/112/CE, privind sucurile  de fructe şi alte produse similare consumului uman, de către Comisia pentru mediu,sănătate publica şi siguranţă alimentară, aşa încât  produsul finit să fie sănătos, iar consumatorul bine informat asupra conţinutului acestuia.

Printre cele 13 amendamente propuse de Comisie, se află şi cele referitoare la autorizarea anumitor practice tehnologice, ce va contribui la ameliorarea calităţilor specifice produsului (culoare , aciditate) ; sa aibă caracteristicile fizico/chimice, organoleptice şi nutriţionale.

O altă propunere se referă la fabricarea piureurilor , la care fructele să fie sănătoase, bine coapte şi proaspete.

De asemenea, referire s-a făcut şi la nectaruri, care vor putea fi îndulcite cu adaos de zaharuri, miere sau îndulcitori,până la 20 la sută, calculând substanţa uscată la zaharuri, exprimată în grame/litru.

Pentru a ajuta consumatorul să deosebească sucul de nectar, în privinţa conţinutului de zahăr, se va permite menţiunea “fără adaos de zahăr”, având în vedere că există consumatori cu probleme speciale, cum ar fi diabeticii, copiii, persoanele supraponderale.

Mierea se va menţine  la compoziţia ei completă, şi / sau cu conţinut de glucoză.

Lasă un răspuns