APIA a mai încheiat convenţii cu trei bănci pentru acordarea de credite, crescătorilor de păsări şi porci

APIA informează, că a încheiat, încă trei noi convenţii: cu Raiffeisen Bank, Piraeus Bank şi respectiv cu Banca Comercială Carpatica, pentru acordarea creditelor crescătorilor de păsări şi porci, în vederea finanţării activităţilor curente.

Astfel, până în prezent, Agenţia a încheiat convenţii de acest fel cu un număr total de opt bănci.

La solicitarea scrisă a beneficiarului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus Cererea pentru solicitarea ajutorului de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar în favoarea bunăstării păsărilor şi respectiv în favoarea bunăstării şi protecţiei porcinelor şi, de asemenea, că au fost efectuate verificările administrative asupra acestei Cereri.

De asemenea, în adeverinţă este menţionată şi suma calculată în baza Cererii pentru solicitarea ajutorului de stat.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA, garantează 80% din valoarea creditelor acordate de Banca Creditoare în baza convenţiilor încheiate.

Potrivit APIA, Banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe lângă o serie de adeverinţe/acte doveditoare necesare dosarului, propriile condiţii de creditare, stabilite de către creditor şi aprobate de către Banca Naţională a României.

Lasă un răspuns