Australia poate creste productia de grau cu 29% pana in 2016

Grau

„Am putea sa creastem productia de grau, in medie, de la circa 7 milioane de tone la aproximativ 9 milioane de tone prin imbunatatirea tehnologiilor de cultura”, a declarat premierul Australiei Colin Barnett intr-un interviu citat de Bloomberg. „Tinta ar putea fi realizata in cinci-sase ani”, a mai spus el.

Productia alimentara va trebui sa creasca cu 70% pana in 2050 cand populatia va creste la 9 miliarde, iar consumul de carne si lactate este in continua crestere, potrivit Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura.

Indicele preturilor alimentelor la nivel mondial a atins un nou record in luna februarie, in timp ce inflatia datorita cresterii preturilor la alimente a rasturnat lideri in Tunisia si Egipt , care sunt mari importatori de grau.

Preturile ridicate va incuraja producatorii de grau sa creasca suprafata cultivata la nivel global in acest an.

„O crestere a productiei va veni de la imbunatatirea intregului proces agricol, dar, de asemenea, prin dezvoltarea unor soiuri mai tolerante la seceta, care pot supravietui in zonele cu deficit de precipitatii”, a mai spus Barnett la o conferinta pe tema agriculturii si alimentatiei.

Productia de grau in Australia de Vest a scazut in 2010-2011, din cauza secetei.

Barnett este adeptul selectiei soiurilor cu rezistenta la seceta si nu a celor modificate genetic.

Agrias

Lasă un răspuns