Dialog despre problemele agriculturii nationale, la Romanian Agribusiness Conference

Achim IRIMESCU, Secretar de Stat, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
Achim IRIMESCU, Secretar de Stat, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Azi, la Hotelul InterContinental,  a avut loc editia a IV-a a evenimentului Romanian Agribusiness Conference. Au participat reprezentanti ai presei, ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, bancheri, oameni de afaceri si furnizori de inputuri in agricultura, agricultori si reprezentanti LAPAR etc. Din lista specialistilor care au luat cuvantul mentionam:

  • Achim IRIMESCU, Secretar de Stat, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
  • George TURTOI, Director General, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit
  • Monika PUIU, Director General NHR Agropartners
  • Septimiu STOICA, Presedinte Bursa Romana de Marfuri
  • Anda IGNATESCU, Sef Serviciu Dezvoltare Produse Medium Corporate BANCPOST
  • Veronica TONCEA, Director General Fondul de Garantare a Creditului Rural etc.

In cadrul evenimentului s-au dezbatut probleme de interes general pentru agribusiness-ul autohton, dar si aspecte punctuale legate de finantare, politicile agricole comunitare, strategiile guvernamentale privind sectorul agricol. Principalele aspecte care au interesat audienta priveau platile subventiilor in agricultura si cand se vor aloca acestea pentru a permite fermierilor sa-si desfasoare activitarea in conditii optime.

Agrias.ro s-a numarat printre partenerii media care au sustinut acest eveniment, alaturi de RFI Romania, Romania libera, Academia Catavencu, Calendar Evenimente, Ziare.com, Business 24, Ferma Media Grup, Lumea Satului, Profitul Agricol, Agrimedia, fiind un eveniment organizat de MEDIEN Conferences.

Zilele urmatoare vom publica  materialele filmate cu ocazia evenimentului, prezentari ale speakerilor, cat si interviurile pe care ni le-au acordat in exclusivitate participantii la conferinta.

Romanian Agribusiness Conference este un proiect de amploare, ce vine in intampinarea necesitatii de revigorare a agriculturii romanesti in context european si a pozitionarii Romaniei pe harta marilor jucatori din domeniu.

Cu prilejul fiecarei editii, participa specialisti din diverse domenii conexe agriculturii: asociatii si agentii de profil, producatori de cereale, producatori si furnizori alimente, producatori de ingrasaminte, asociatii patronale, companii FMCG si distribuitori, en-gros-isti, producatori de utilaje, experti, investitori, institutii financiar–bancare, asiguratori, mediul academic, mass-media etc.

Lasă un răspuns