Banca Comerciala Carpatica acorda credite APIA

Banca Comerciala Carpatica a lansat Creditul APIA destinat fermierilor, beneficiari ai ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor, respectiv a bunastarii si protectiei porcinelor, obiectivul produsului fiind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatii curente.

Categoriile de clienti eligibili, care pot accesa aceste credite, sunt reprezentate de persoane juridice si asimilate acestora care detin, cresc sau exploateaza pasari sau porcine, individual sau in forme juridice, conform legislatiei in vigoare, in scopul obtinerii productiei agricole.

Banca Comerciala Carpatica solicita clientilor, drept garantii, cesiune de creanta pe care beneficiarii le au fata de APIA, constand in sumele cuvenite beneficiarilor ajutoarelor de stat APIA pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor, respectiv a bunastarii si protectiei porcinelor, conform Adeverintelor eliberate de APIA si garantia FGCR. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA acopera pana la 80% din garantiile creditului, in functie de subventia pentru care se acorda imprumutul.

Perioada de creditare se deruleaza pana la incasarea ajutoarelor de stat privind sectorul zootehnic – specia pasari si porcine, iar suma finantata este de pana la 100% din subventia aprobata de APIA, suma maxima fiind de 5.000.000 lei.

Creditele acordate de Banca Comerciala Carpatica pe baza conventiilor incheiate de agricultori cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura sunt acum printre cele mai atractive produse din aceasta categorie, oferindu-le acestora cea mai buna solutie de finantare. Astfel, pentru creditele in valoare de pana la 100.000 lei, nu se percepe comision de analiza a cererii de credit, iar comisionul de acordare este diminuat la 0,9% din suma acordata. Dobanda aplicabila este promotionala si variaza in functie de ratingul clientului. De exemplu, pentru un client cu ratingul A dobanda este de 9,9%/an.

“Prin incheierea conventiei cu APIA, dorim sa sprijinim acest sector, care devine din ce in ce mai important in dezvoltarea economiei, Creditul APIA fiind un instrument creat special pentru a ajuta financiar fermierii pana la obtinerea ajutorului oferit de stat. Finantarea de pana la 100% din subventia aprobata de APIA, costurile avantajoase, precum si faptul ca oferim credite pentru clientii care se incadreaza in clasele de performanta financiara A, B si C sunt elemente care diferentiaza oferta bancii noastre de cea a concurentei.”, declara George Ciobanasu, Director General Adjunct al Bancii Comerciale Carpatica.

Actele necesare pentru intocmirea dosarului de creditare (APIA):

– ADEVERINŢĂ APIA înregistrare beneficiar, privind acordare a ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar în favoarea bunăstării păsărilor, conform prevederilor H.G. nr. 838/2010, cu modificarile si completarile ulterioare şi a prevederilor H.G. nr. 1302/2010, cu modificările şi completările ulterioare sau

– ADEVERINŢĂ APIA înregistrare beneficiar, privind acordarea ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar în favoarea bunăstării şi protecţiei porcinelor, conform prevederilor HG nr.839/2010 cu modificarile si completarile ulterioare şi HG nr.1302/2010, cu modificările şi completările ulterioare

– Documente juridice;

– Documente financiare;

– Documente aferente garantiilor.

Pentru mai multe informatii, recomandam sa accesati website-ul www.carpatica.ro

Lasă un răspuns