Bani pentru crescătorii de porci şi păsări

Fermierii români care doresc să obţină bani în plus pentru asigurarea bunăstării la porc şi pasăre îşi pot depune deja cererile. Solicitarea pe care România a făcut-o la Comisia Europeană în acest sens a fost aprobată, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu.

„Decizia Comisiei Europene privind acordarea ajutorului de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar în favoarea bunăstării animalelor, respectiv la porc şi pasăre, a fost anunţata în data de 17 noiembrie, ceea ce înseamnă că fermierii pot depune deja cereri la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru obţinerea acestui sprijin financiar”, a precizat Adrian Rădulescu, citat de Agerpres.

Agricultorii români pot primi din bugetul naţional pentru bunăstarea animalelor, până până în 2013, o sumă totală de circa 700 de milioane de euro. De aceşi bani pot beneficia producătorii agricoli, persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale sau familiale care se angajează să aplice una sau mai multe măsuri de bunăstare.

Acestea sunt anumite condiţii care trebuie oferite animalelor crescute în sistem intensiv, printre care asigurarea unui spaţiu mai mare şi a unui microclimat, iluminat natural mai mare de nouă ore pe zi sau 11 ore pe zi iluminat artificial, hrană mai bună şi mai nutritivă.

Sursa: Evenimentul zilei

Lasă un răspuns