Bani pentru prima impadurire a terenurilor agricole

Padure

Proiectele de finantare aferente masurii „Prima impadurire a terenurilor agricole” vor beneficia anul acesta de fonduri nerambursabile in valoare de 200 de milioane de euro.

Solicitantii fondurilor pot depune cereri in perioada 1 februarie -28 februarie 2011 pentru prima, din cele 4 sesiuni de depunere, fiecare in valoare de 50 de milioane euro, potrivit Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

Implementarea acestei masuri are ca scop imbunatatirea conditiilor de mediu in spatiul rural prin folosirea si gospodarirea terenurilor agricole prin impadurire.

Beneficii pentru solurile marcate de eroziune

Masura este destinata prevenirii pagubelor produse de factorii naturali daunatori, reducerii eroziunii solurilor, imbunatatirii capacitatii de retentie a apei, cresterii calitatii aerului, producerii de biomasa, inclusiv masa lemnoasa de calitate, prin mentinerea sau cresterea biodiversitatii.

Cu ajutorul programului se pot impaduri toate terenurile agricole la nivelul intregii tari, cu exceptia pajistilor permanente neafectate de procese de degradare a solului.

Astfel, se poate asigura si impadurirea terenurile agricole din jurul oraselor si pot fi impadurite si terenurile care contin soluri nisipoase si/sau mobile, terenurile din luncile raurilor si lunca Dunarii dar si terenurile afectate de eroziune sau desertificare.

Solicitantii fondurilor nerambursabile pot fi persoanele fizice, inclusiv persoane fizice autorizate, persoanele juridice, grupurile sau asociatiile de persoane fizice sau juridice, precum si autoritatile publice locale detinatoare de teren agricol. 
Suprafata agricola propusa pentru impadurire trebuie sa fie de minim 0,5 hectare.

Agrias.ro

Lasă un răspuns