Belchim a lansat in Romania Samson Extra 6OD, erbicid pentru porumb

belchim-romaniaBelchim Crop Protection România a încheiat sezonul comercial 2014 cu o lansare, cea a erbicidului pentru porumb Samson Extra 6OD.

Cei peste 100 de parteneri Belchim au petrecut câteva ore în care au descoperit istoria Belchim în cele 27 de țări în care își desfășoară activitatea, precum și erbicidul Samson Extra 6OD, produsul pe bază de nicosulfuron cu cea mai avansată formulare, dispersie în ulei.

Domnul Richard Matei, Director Marketing și Dezvoltare Belchim România, Bulgaria și Republica Moldova, a deschis evenimentul punctând experiența Belchim în Europa. „Succesul Belchim se bazează pe trei piloni: un portofoliu de produse performant, o echipă tehnico-comercială capabilă să pună în valoare produsele avansate pe care le oferim și parteneriate cu firme axate pe dezvoltare de molecule noi, precum ISK din Japonia, prezenți la eveniment alături de echipa Belchim. Ne propunem să combinăm aceiași factori de succes și în România”.

De-a lungul conferinței, invitații au asistat la mai multe prezentări. Prima dintre acestea a fost cea despre profilul companiei, începuturi, istoric, planuri de viitor, prezentare susținută de domnul François Ryckeboer, Director Comercial Europa de Sud-Est. Companie înființată în anul 1987 în Belgia, Belchim devine partener ISK Japonia în anul 1995, în 2000 FMC devine cel de al doilea partener strategic al companiei. În România, Belchim Crop Protection își începe activitatea în anul 2010.

Au urmat domnii Ogami Nobuo, Presedinte ISK Europa și József Tarjányi, reprezentant comercial ISK pentru Europa de Est. Bazele ISK (Ishihara Sangyo Kaisha) au fost puse în Osaka în anul 1920, activitatea companiei fiind concentrată pe inovația, cercetarea și dezvoltarea de produse agrochimice și farmaceutice, materiale anorganice funcționale (nano-materiale, fitocatalizatori etc.). La acest eveniment, reprezentanții ISK au descris istoria, proprietățile, modul de acțiune și modul unic de formulare a produsului pe bază de nicosulfuron – Samson Extra 6OD.

Samson Extra 6 OD este liderul de piață în Europa, cu o cotă de piață de peste 30% în segmentul de formulări pe bază de nicosulfuron. Succesul erbicidului Samson Extra 6OD în Europa, a fost evidențiat prin prezentarea domnului Gilles Deschomets, Director Culturi de Câmp Belchim Europa. „Samson Extra 6OD are un spectru larg de combatere, cu o formulare optimizată pentru cea mai bună eficacitate a fiecărui gram de nicosulfuron, este și un partener excelent pentru o serie de erbicide foliare și reziduale.”, a precizat domnul acesta.

În încheiere, domnul Daniel Tabacu, Director Tehnic Belchim România, a concluzionat beneficiile erbicidului pentru utilizatorii din România: „Samson Extra 6OD are cea mai performantă formulare, are un efect rapid indiferent de condițiile climatice, cu o selectivitate dovedită chiar și pentru loturile de hibridare. Nu trebuie uitate nici beneficiile logistice și faptul că investiția este sigur recuperată.”

Succesul Belchim și Samson Extra 6OD din piețele din Vestul Europei reprezintă un punct solid de pornire în dezvoltarea companiei într-o piață în continuă creștere, precum cea din România, fapt evidențiat la finalul acestui eveniment.

Lasă un răspuns