Bio – România a organizat o conferinţă de presă, în parteneriat cu MECMA

La conferinţa de presă de joi , 2 iunie 2011, organizată la sediul MECMA, de către Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică ‘Bio – România’, în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, la sediul MECMA, tema principală a fost agricultura bio.

Agricultura bio este o alternativă pentru zonele în care nu se poate face agricultură convenţională şi că la ora actuală suprafaţa cultivată bio reprezintă 2% din totalul cultivabil existent la nivel naţional, a spus Adrian Rădulescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Dacă, în 2010, România a exportat produse bio în valoare de 150 milioane de euro – în timp ce importurile din aceeaşi categorie s-au ridicat la 35 milioane de euro – în prima parte a anului 2011, au fost semnate contracte pentru agricultura bio în valoare de 50 milioane euro , a declarat Borbely Karoly, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri ( MECMA).

O bună parte dintre cheltuielile firmelor din domeniul bio, sunt suportate din bugetul de stat, a spus oficialul de la MECMA.

La conferinţă au mai participat : Valeriu Steriu – preşedintele Comisiei Prezidenţiale de Elaborare a Strategiei pentru Agricultură, Marian Cioceanu – preşedintele Asociaţiei Bio – România, alături de specialişti din cadrul direcţiilor de specialitate din MECMA.

Lasă un răspuns