Camerele Agricole din Franţa un model de referinţă?

Valeriu Tabără, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, s-a întâlnit cu domnul Gilbert Bros, vicepreşedintele Adunării Permanente a Camerelor Agricole din Franţa, care a efectuat o vizită de lucru în România. La întâlnire au mai fost prezenţi Silven Sturel – Director pe Proiecte Europene şi Pierre Schwartz, consilier pentru afaceri agricole în cadrul Serviciului Economic al Ambasadei Franţei la Bucureşti.

Cu această ocazie au fost abordate teme de discuţie privind modul de organizare şi conducere al Camerelor Agricole din Franţa, modalităţi de finanţare, precum şi rolul acestora.

Această vizită se înscrie în acţiunile de cooperare romano-franceze conform prevederilor din Foaia de parcurs a Parteneriatului Româno-Francez. În virtutea noii legi apărută în Monitorul Oficial în data de 10 ianuarie 2011, se consideră oportun un dialog direct al responsabililor instituţiilor şi organizaţiilor implicate cu reprezentanţii Adunării Permanente a Camerelor Agricole din Franţa, ţară care are o mare tradiţie în acest domeniu.

Încercam să preluăm modelul francez care este unul de referinţă şi să îl adaptăm pentru România. Avem nevoie de expertiza franceză şi ţinem seama de recomandările experţilor francezi, atât în aplicarea legii noi adoptate cât şi în cazul în care ar trebui să facem unele modificări” a subliniat ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale.

Sursa:MADR

Lasă un răspuns