Caravana Agroconnect

Continuând tradiţia, în perioada mai – iunie compania BASF a invitat fermierii din întreaga ţară să viziteze loturile sale demonstrative în cadrul caravanei de evenimente Agroconnect, desfăşurate în judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Bihor, Neamţ.

Sloganul evenimentelor – Inspiraţia noastră este inovaţia ta, – doreşte să demonstreze importanţa interacţiunii permanente a companiei BASF cu fermierii. Atunci când vorbim despre agricultură, experienţele şi opiniile fermierilor constituie o sursă nelimitată de informaţii preţioase, ce reprezintă o reală inspiraţie în activităţile de cercetare şi dezvoltare ale companiei BASF. Această muncă neîntreruptă este realizată pentru a întâmpina nevoile şi aşteptările fermierilor cu produse eficiente, inovatoare, care asigură companiei BASF o poziţie de lider mondial în domeniul chimic.

În cadrul evenimentului de la Brăila, compania BASF s-a bucurat de prezenţa unui grup de 40 de fermieri sud – africani, sosiţi în România în cadrul unui turneu european de vizitare a loturilor demonstrative tratate cu produse BASF. Caracterul “internaţional” al manifestării s-a păstrat şi în cadrul evenimentului de la Giurgiu, la care peste 150 de fermieri bulgari au interacţionat cu fermierii români pentru a face schimb de experienţă în domeniul celor mai eficiente soluţii de protecţie a plantelor.

În cadrul unui tur al suprafeţelor cultivate cu floarea-soarelui, rapiţă, porumb sau cereale, au fost prezentate rezultatele comparative obţinute cu tehnologii diverse, în contrapunct cu rezultatele obţinute pe loturile martor Daniel Tabacu, directorul tehnic al companiei BASF, a menţionat faptul că loturile demonstrative nu au fost organizate pe suprafeţe mici, atent îngrijite, aşa cum se procedează de obicei, ci pe suprafaţe mari, de zeci de hectare, în condiţii reale de producţie, aşa cum lucrează agricultorii în propriile ferme.

Pe tot parcursul prezentării tehnice, reprezentanţii BASF au explicat în detaliu tehnologiile de protecţie a plantelor pentru fiecare tip de cultură în parte, precum şi avantajele utilizării produselor BASF în cadrul tehnologiei intensive de exploatare a terenurilor agricole. Pe suprafeţele cultivate cu floarea – soarelui, au fost prezentate rezultatele comparative obţinute cu tehnologia Clearfield aplicată pe diferite tipuri de hibrizi ai companiilor Limagrain, Maïsadour, R.A.G.T., Caussade Semences, Saaten Union, Quality Crops, Euralis sau Syngenta. Eficacitatea erbicidului Pulsar, ce distruge toate buruienile din cultura de floarea – soarelui printr-o singură aplicare, a putut fi, de altfel, observată şi comparativ cu suprafeţele netratate.

O noutate în cadrul tehnologiei de protecţie a culturii de cereale a reprezentat-o produsul Capalo, un fungicid performant, cu formulare inovatoare de tip “stick and stay”, flexibil în utilizare. Cele trei substanţe active (epoxiconazol, fenpropimorf şi metrafenonă) garantează o eficacitate foarte bună împotriva bolilor (şi în mod special asupra făinării), fapt ce asigură o protecţie deosebită încă de la început. Eficacitatea produsului securizează dezvoltarea culturii şi producţia.

Produsul Opera rămâne pilonul de rezistenţă al tehnologiei BASF pentru protecţia culturii de porumb atunci când se urmăreşte obţinerea unor sporuri de producţie considerabile prin stimularea efectelor fiziologice ale plantelor pentru protecţia împotriva factorilor de stres. Parte integrantă a tehnologiei AgCelence, produsul Opera permite hibrizilor de porumb să îşi exprime întregul potenţial genetic şi asigură producţii şi profituri ridicate.

În cazul infestării ridicate cu buruieni graminee şi, în mod special cu costrei din rizomi, BASF propune tehnologia Duo System (hibrizi de porumb rezistenţi la cicloxidim + erbicid Stratos Ultra), o soluţie nouă cu spectru superior de combatere a buruienilor şi cu eficacitate ridicată asupra gramineelor.
În condiţiile în care, în acest an, cultura de rapiţă este compromisă în proporţie dramatică, specialiştii BASF au arătat necesitatea efectuării în mod corespunzător a tratamentelor de toamnă şi de primăvară pentru protecţia suprafeţelor de rapiţă salvate de condiţiile climatice neprielnice. Aplicarea unor produse precum Caramba Turbo şi Pictor reprezintă soluţia optimă pentru obţinerea unor recolte maxime de pe suprafeţele cu rapiţă existente. Pe lângă efectul fungicid, aceste produse îmbunătăţesc stabilitatea tulpinii, previn căderea, asigură o inflorescenţă omogenă şi stimulează efectele fiziologice ale plantei de rapiţă pentru o absorbţie îmbunătăţită a apei şi nutrienţilor, protejarea plantelor de stres şi prevenirea coacerii premature.

“BASF este o companie care nu a încetat nicio clipă să fie aproape de fermierii săi: prin produse eficiente, prin profesionalism, prin acţiuni de cercetare intens desfăşurate care se concretizează, în final, prin obţinerea unor recolte bogate şi profitabile. Este un motiv în plus să mulţumim clienţilor nostri pentru încrederea acordată şi pentru colaborarea permanentă. Fără ei, fără sursa de inspiraţie pe care o reprezintă zi de zi, nimic din ceea ce am realizat nu ar fi fost posibil. Prin interacţiunea permanentă cu clienţii noştri putem oferi soluţii agricole sustenabile, adaptate condiţiilor din câmp şi nevoilor fermierilor “ a declarat Tiberiu Dima, Country Manager Crop Protection Romania.

Lasă un răspuns