Cargill își repoziționează echipa managerială

Potrivit unui comunicat de presă lansat de Cargill pe 8 iunie 2011, compania și-a relansat echipa managerială de la vârful organizației pentru a-și accelera extinderea și dezvoltarea.

Greg Page, CEO-ul Cargill, a declarat: „Reorganizarea de azi pregătește Cargill și echipa sa managerială pentru oportunitățile viitoare. Am parcurs cu succes o perioadă economică cu multe provocări, iar acum ne concentrăm asupra dezvoltării, în special în țările cu cele mai rapide creșteri economice. Investind în viitor, ne dorim să facem din Cargill o companie echilibrată, diversificată și flexibilă. Iar acești specialiști, în noile lor funcții de conducere, ne vor ajuta, îndrumându-ne în acest demers„.

  • Paul Conway a fost numit Vice Chairman;
  • David MacLennan a fost numit Presedinte și COO (Chief Operating Officer);
  • Sergio Rial a fost numit Executive Vice President și CFO (Chief Financial Officer);
  • Emery Koenig a fost numit Executive Vice President și CRO (Chief Risk Officer);
  • Bill Buckner, a fost numit Senior Vice President și va fi responsabil pentru activitățile privind siguranța alimentară ale companiei.

Toți cei de mai sus au o experiență semnificativă în cadrul companiei, iar această repoziționare a managementului este, cel mai probabil, rezultatul negocierilor interne privind continuarea și îmbunătățirea direcțiilor de dezvoltare ale companiei. Schimbarile dinamice din plan politic și cele din mediul de afaceri, la nivel global, vor obliga companiile multinaționale din agribusiness să-și dezvolte abilitățile de reorganizare a managementului și, probabil, să implice din ce in ce mai puțin consultanți externi, ale căror acțiuni sunt considerabil limitate de necunoașterea procedurilor și a factorilor interni.

Cele mai recente rezultate trimestriale publicate de Cargill arată o creștere a veniturilor de 30%, comparativ cu aceeași perioadă din 2010, iar în primele luni ale anului curent s-a înregistrat un profit cu 47 % mai mare decât în perioada similară a anului trecut.

Strategia de dezvoltare în România a companiei vizează majorarea capitalul circulant la 100 de milioane de dolari până în 2014-2015 şi crearea de noi locuri de muncă. Cargill sprijină fermierii români printr-o serie de servicii, prin consultanţă şi instrumente financiare, care îi vor ajuta să facă faţă volatilităţii preţurilor şi să aibă acces la seminţe, îngrăşăminte şi tehnologii care le permit să-și îmbunătăţească randamentul recoltelor și calitatea produselor.

Cargill este un furnizor internațional de produse și servicii agricole, alimentare și financiare. Înființată în 1865, cu acționariat privat, compania are 131.000 de angajați în 66 de țări. În anul fiscal 2010, Cargill a înregistrat venituri de 107,9 miliarde USD. Pentru mai multe informații, accesați http://www.cargill.com

Lasă un răspuns