Cargill şi TTS dublează capacitatea de depozitare a terminalului de cereale Canopus de la Constanța

Cargill și partenerul său Transport Trade Services (TTS) au finalizat proiectul de investiții de 15 milioane de euro în terminalul pentru cereale Canopus Star din Portul Constanța. Investiția, lansată în iulie 2013, crește capacitatea operațională a terminalului pentru cereale de la 50.000 de tone la 110.000 tone.
Proiectul Canopus Star este o dovadă a parteneriatului de succes dintre Cargill și TTS, inițiat în 2008. Investiția de 15 milioane de euro transformă terminalul într-o structură operațională de înaltă performanță, poziționându-l drept un punct de reper în ceea ce privește operarea cerealelor în Portul Constanța.

logo-cargill
Vasile Varvaroi, Director General al Cargill în România, a indicat că „dublarea capacității de depozitare a terminalului de cereale Canopus permite o întărire a poziției strategice a României în comerțul internațional cu cereale. Totodată, funcționarea acestui terminal sporește capacitatea de depozitare a recoltei, venind în sprijinul partenerilor fermieri”.
Finalizarea investiției comune Cargill și TTS în Canopus Star asigură noi parametri de operare pentru un circuit flexibil al intrărilor și ieșirilor din depozit. Toate etapele necesare livrării finale a produselor agricole destinate exportului sunt parcurse cu precizie, la cele mai înalte standarde de calitate și profesionalism.
Mircea Mihăilescu, Președintele Grupului TTS, a declarat: „Proiectul de investiții de la Constanța a reprezentat un obiectiv strategic pentru TTS, asigurând o fluiditate sporită proceselor susținute de capacitățile noastre logistice. Alături de Cargill, dorim să valorificăm la cel mai înalt nivel noua dimensiune operațională a terminalului, important pentru exportul cerealelor prin Portul Constanța”.

Prin această nouă investiție, Cargill parcurge un pas important în direcția creșterii operațiunilor sale agricole în România, în baza strategiei de dezvoltare continuă a companiei, iar TTS își completează lanțul logistic.

Lasă un răspuns