Castraveţii olandezi 5 eurocenţi/bucata

Castraveţii de provenienţă olandeză sunt mai ieftini de cinci ori decât de obicei din cauza crizei declanşate din cauza bacteriei E.coli, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerul olandez al Afacerilor Economice şi Agriculturii.

‘Cerea a scăzut puternic şi, drept urmare, a scăzut şi preţul. În această perioadă a anului, un castravete se vinde în mod normal cu 25 de eurocenţi, iar în acest moment producătorii primesc circa 5 eurocenţi pe castravete, a declarat pentru agenţia franceză de presă AFP, Coen Gelinck, purtător de cuvânt în cadrul ministerului menţionat.

Pe fondul crizei europene a castraveţilor, miercuri, 8 iunie a.c., Comisia Europeană a majorat propunerea de compensaţii financiare de la 150 la 210 milioane de euro pentru producătorii de legume din Uniunea Europeană confruntaţi cu prăbuşirea vânzărilor.

În plus, Olanda încearcă ridicarea embargoului privind exportul de legume olandeze în Rusia, trimiţându-l, în acest scop, pe secretarul de stat pentru afaceri economice şi agricultură, Henk Bleker, pentru a stabili cu omologul său rus condiţiile ce trebuie îndeplinite, în materie de controale, pentru a putea ridica acest embargou.Lasă un răspuns