Cererea de carne de oaie şi de lână, în creştere pe pieţele externe

Cererea de carne de oaie şi de lână este în creştere pe pieţele externe, creşterea ovinelor fiind un sector care are perspective de dezvoltare, a declarat, duminică, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Prezent, duminică după-amiază, în localitatea hunedoreană Costeşti, la „Expoziţia şi bursa de ovine Ţurcana”, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că sectorul ovinelor a evoluat mult în România în ultimiii ani şi că este nevoie de o dezvoltare continuă deoarece cererea de carne de oaie şi lână pe pieţele externe este în creştere.

„Politicile de susţinere şi subvenţiile, asigurarea acestor bani la timp, şi-au făcut efectul prin creşterea efectivelor de ovine. Cu atât mai mult cu cât în piaţa europeană, dar şi în afara acesteia, există o cerere foarte importantă de produse provenite din sectorul ovin. Începe să fie o cerere ridicată inclusiv la lână, ceea ce nu s-a prea valorificat în ultimii 20 de ani, dar există şi o piaţă a cărnii de ovină, excepţională”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Peste o mie de oameni au luat parte, duminică, la cea de-a şaptea ediţie a Expoziţiei şi bursei de ovine, organizată în localitatea Costeşti, judeţul Hunedoara, la poalele Munţilor Orăştiei.

Rasa de ovine ţurcană este cea mai răspândită în zona Munţilor Orăştiei şi în judeţul Hunedoara, unde ocupă 90 la sută din efective. La nivel naţional, ţurcana este rasa care deţine 60 la sută din numărul de ovine.

Agrias.ro

Lasă un răspuns