China se pregăteşte pentru „secetă severă, de lungă durată”

China

China se pregăteşte pentru „secetă severă, de lungă durată”, în estul provinciei Shandong cea mai greu lovită de seceta.

Oficialii chinezi, au declarat că se pregătesc pentru „o secetă severă, de lungă durată”, în provincia cheie, producătoare de grâu din Shandong, unde nu a fost nici o ploaie până la jumătatea lunii şi, eventual, nici apoi.

Agenţia de alimente ONU a avertizat că seceta exercită o presiune asupra preţurilor la grâu în China, cel mai mare cultivator de grâu.

Preturile medii la făină au crescut mai mult de 8% în ianuarie, cel mai mult din ultimele două luni.

Daca seceta continuă, accentul se va pune dacă China, va ajunge la importuri şi modul în care ar putea afecta preţurile la nivel mondial

Mass-media de stat din China a spus ca Shandong se confruntă cu cea mai gravă secetă peste 200 de ani şi că alte provincii afectate din nordul ţării şi est se confruntă cu cea  mai mare secetă de peste 60 de ani.

In provinciile Shandong, Jiangsu, Henan, Hebei şi Shanxi, se produc mai mult de două treimi din producţia de grâu a ţării.

FAO a spus ca situatia ar putea deveni critică dacă o secetă de primăvară urmează dupa seceta din iarnă.

FAO a declarat ca seceta a afectat 2,6 milioane de persoane şi 2,8 milioane de animale „, din cauza penuriei de apă potabilă.”

Organizaţia Naţiunilor Unite a tras semnalul de alarmă cu privire la creşterea preţurilor produselor de bază, în special la grâu, avertizând că tulburările sociale ar fi probabile.

Agrias

Lasă un răspuns