Comertul cu cereale controlat de antreprenori români

Conform unui articol din Ziarul Financiar (zf.ro), compania Brise Group SRL, cu sediul in Constanţa, deţinută de Cătălin Bucur si coordonata de Angelo Nicolae ca manager general, are un rulaj de 125 de milioane de euro anul trecut, fiind astfel cel mai mare trader de cereale deţinut de un antreprenor român. Companiile din comerţul cu materii prime agricole controlate de români pot fi numărate pe degete, printre acestea numărându-se afaceri precum Cerealcom Timiş (Maria Simcelescu), Comcereal Vrancea (Gelu Scutaru) sau United Grain Grup (Gabriel Bărbălău).

„Într-o piaţă extrem de discretă, dar şi închisă, unde companiile sunt foarte puţin cunoscute publicului larg, Cătălin Bucur a ajuns să deţină o companie care se luptă cu businessuri precum Cargill sau Alfred Toepfer, care rulează la nivel internaţional zeci sau sute de miliarde de dolari.

Brise Group şi-a făcut intrarea în „liga mare” a traderilor de cereale după ce în urmă cu mai bine de doi ani compania a plătit 2,4 mil. euro pe Bursă pentru a achiziţiona depozitarul Comcereal Olt. Acum traderul a ajuns să de­ţină în sudul ţării silozuri, magazii sau baze de preluare ce pot fi umplute cu până la 250.000 de tone de produse agri­cole, o capacitate similară cu cea con­trolată de multinaţionale.”

Citeste articolul intreg pe http://www.zfcorporate.ro/

Lasă un răspuns