Comisarul european Dacian Cioloş şi ministrul Agriculturii Valeriu Tabără, în vizită la Cluj, la Târgul Internaţional ‘Agraria’

Comisarul european Dacian Cioloş şi ministrul Agriculturii Valeriu Tabără au vizitat, vineri, Târgul Internaţional ‘Agraria’, unde au fost însoţiţi de Corina Mareş, managing partner al companiei DLG InterMarketing organizatorul ‘Agraria’ şi de directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Cluj, Grigore Onaciu.

Cei doi demnitari au acordat prioritate vizitării expoziţiei cu animale de rasă de la ‘Agraria’. Aici au admirat oile cu lână ţigaie ale Fermei din Turda şi pe cele de carne ale Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Reghin-Mureş.

Apoi,  s-au întâlnit cu crescătorii de bivoliţe, ai Asociaţiei Crescătorilor de Bivoli din Transilvania, în parteneriat cu SC Global Distribution Group SRL, specie foarte valoroasă, fiind pe zi ce trece, pe cale de dispariţie şi au fost informaţi despre  greutăţile extrem de mari cu care se confruntă crescătorii.

După aceea au vizitat standul cabalinelor. Aici a fost admirat un adevărat ‘cal troian’ adus la ‘Agraria’, exemplar extrem de valoros, din rasa Percheron, de 1.200 de kilograme, negru, pe care proprietarul – vicepreşedintele Asociaţiei Greilor şi Semigreilor din România – l-a cumpărat din Franţa, în urmă cu şapte ani, cu 30.000 de euro.

La standul apicultorilor din Alba, cei doi, au degustat miere de salcâm, de pădure şi polifloră, după care au confirmat că ‘savoarea mierii româneşti este într-adevăr excepţională’.

O parte importantă a vizitei a fost dedicată standului Comisiei Europene, unde au purtat discuţii îndelungate cu amfitrionii standului Austriei şi cu cei ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Cluj.

Lasă un răspuns