Conferinţă ANAMOB la Voroneţ: morarii şi brutarii sunt gata de cursuri!

Cea de-a doua conferinţă regională din cadrul proiectului „Promovarea accesului angajaţilor din industria de morărit, panificaţie, patiserie, cofetărie la Programe de FPC inovatoare, moderne, de calitate europeană”, realizat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cofinanţat prin Fondul Social European, s-a desfăşurat la Voroneţ, între 27 şi 29.05.2011.

Conferinţa a vizat promovarea proiectului derulat de Asociaţia Naţională a Industriilor de Morărit şi Panificaţie din România (ANAMOB) şi, în special, a progreselor înregistrate în cadrul acestuia. Astfel, managerul de proiect, Dl. Viorel D. Marin, le-a prezentat celor peste 70 de invitaţi (reprezentanţi ai societăţilor membre ANAMOB) detalii despre centrele regionale de la Galaţi şi Bucureşti, unde se vor desfăşura programele de formare profesională pentru cele şapte calificări (brutar, patiser, morar, cofetar-patiser, brutar-patiser-preparator produse făinoase, morar-silozar, tehnician analize produse alimentare). Cele două centre (dezvoltate în cadrul Colegiul de Industrie Alimentară ”Elena Doamna” din Galaţi, respectiv în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti) includ staţii pilot pentru pregătirea practică a participanţilor, dotate cu echipamente de ultimă oră şi săli de cursuri, prevăzute cu staţii IT portabile pentru fiecare cursant.
La rândul lor, cei trei directori de programe le-au prezentat participanţilor la conferinţă structura şi conţinutul programelor de calificare pentru fiecare dintre cele şapte calificări.

Proiectul desfăşurat de Centrul de Formare Profesională ANAMOB se desfăşoară pe o perioadă de trei ani (2010 – 2013), beneficiază de o finanţare de cca. 4,5 mil. Euro şi are ca obiectiv furnizarea de programe de formare profesională autorizate şi gratuite, destinate angajaților din industriile de morărit, panificație, patiserie și cofetărie.

În luna iunie debutează, la Galaţi, primele programe de formare profesională, dedicate ocupaţiilor de brutar şi morar, grupele de participanţi fiind deja complete.

Lasă un răspuns