Consiliului Concurenţei a fost sesizat asupra posibilelor înţelegeri ale supermarketurilor pe piaţa alimentelor

Supermarket

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, i-a sesizat preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, în şedinţa de guvern de miercuri, posibile practici anticoncurenţiale ale supermarketurilor privind creşterea preţului alimentelor.

„Eu am adus în discuţie că ar trebui să intre în verificări şi la supermarketuri, pe chestiunea aceasta de înţelegeri, de monopol, privind preţurile finale ale alimentelor. Eu am sesizat, s-a discutat puţin, dar nu cu o planificare, încă. Sigur că este o sesizare către dânşii pe care noi nu le-o putem dicta. Consiliul Concurenţei nu este subordonat Guvernului. În toate supermarketurile găseşti aceleaşi preţuri la produse şi creşterile sunt aceleaşi, cu taxele de raft, cu taxe de dezvoltare. Acolo sunt probabile înţelegeri şi trebuie văzute şi demonstrate”, a declarat, pentru AGERPRES, Valeriu Tabără.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, i-a prezentat, miercuri, în şedinţa de guvern, premierului Emil Boc o analiză privind creşterile de preţ la carburanţi, însă şeful Executivului i-a cerut acestuia să refacă analiza, împreună cu Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală.

Lasă un răspuns