Culturile ecologice din Romania, de 15 ori mai extinse decat acum 10 ani

Eco-Agricultura

 

Suprafetele din Romania cultivate in sistem ecologic sunt de 15 ori mai mari decat acum zece ani, agricultura ecologica avand in prezent o pondere de aproape 2% din totalul productiei agricole, a declarat Daniela Rebega, consilier in Ministerul Agriculturii, in cadrul”Romanian Organic Forum 2010”, conferinta inclusa in manifestarile targului Indagra de la Bucuresti.

Cresterea animalelor in sistem ecologic a cunoscut o crestere semnificativa dupa 2005, cea mai mare pondere avand-o ovinele si caprinele (42.000 de capete in 2010). Datele ministerului Agriculturii arata totodata o dublare in ultimii patru ani a numarului procesatorilor de produse eco, de la 36, in 2006, la 70, anul acesta.

Piata interna a produselor eco inregistreaza o crestere constanta de 20% pe an, cele mai utilizate metode de vanzare fiind magazinele specializate, vanzarile la poarta fermei, supermarketurile si pietele sezoniere. In ce priveste exporturile, acestea au atins o cifra de 20 de milioane de euro in 2010, cele mai cerute produse fiind cerealele, oleaginoasele si fructele de padure. Majoritatea produselor eco romanesti ajung pe piețele din Germania, Austria, Olanda si Italia.

Pentru mai multe click aici.

Lasă un răspuns