Cum putem hrăni lumea în 2050?

Intrebari

În prima jumătate a acestui secol, populaţia lumii va creşte la aproximativ 9 miliarde de locuitori, iar cererea mondială de produse alimentare, hrana pentru animale, culturi pentru bioenergie, precum şi în alte scopuri industriale se va dubla. Aceasta va pune presiune asupra resurselor deja limitate.

În timp ce agricultura va fi obligată să concureze pentru terenuri şi apă cu aşezările urbane, ea va fi, de asemenea, supusă schimbărilor climatice şi totodată, va trebui să contribuie şi la conservarea habitatelor naturale, protejarea speciilor pe cale de dispariţie şi la menţinerea unui nivel înalt de biodiversitate.

În majoritatea regiunilor vor fi mai putini oameni care trăiesc în zonele rurale şi chiar mai puţine suprafete pentru agricultori.

Ei vor avea nevoie de noi tehnologii care să crească productia pe suprafetele reduse de teren, şi cu mai puţină fortă de muncă.

Aceste probleme vor trebui rezolvate şi totodată să răspundem la următoarele intrebări:

Vom fi astfel în măsură să producem suficiente alimente, la preţuri accesibile sau creşterea preţurilor la alimente va conduce mai mult populaţia lumii la sărăcie şi la foamete?

Vom avea suficientă apă şi suprafete de teren agricol pentru a hrăni lumea în 2050?

Care sunt noile tehnologii care ne poate ajuta să folosim resursele limitate mai eficient pentru a creşte şi stabiliza productia agricolă şi animalieră?

Se investeste suficient în cercetare şi dezvoltare pentru ca progresele să fie disponibile în timp?

Noile tehnologii vor fi disponibile şi pentru oamenii care vor avea nevoie de ele cel mai mult – adică cei saraci?

Cât de mult avem nevoie să investim în scopul de a ajuta agricultura să se adapteze la schimbările climatice şi cât de mult poate agricultura să contribuie la atenuarea evenimentelor meteorologice extreme?

La toate aceste intrebări trebuie să răspundă omenirea pentru a putea rezolva problemele majore ale planetei, inclusiv pentru viitoarele crize alimentare.

Agrias

Lasă un răspuns