Dacian Cioloş, despre Politica Agricolă Comună

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a declarat, vineri 06 mai 2o11 la Cluj, că după 2013, micii producători şi autorităţile publice locale vor putea să folosească, fonduri europene pentru realizarea de pieţe sau orice construcţie destinată comercializării de produse agricole.

El a spus că, dezvoltarea agriculturii locale în interesul consumatorului,  se poate face printr-o implicare activă a primăriilor, în organizarea spaţiilor de comercializare directă, unde să existe un contact direct între consumator şi producător.

Prin Politica Agricolă Comună, a afirmat Cioloş, vrem să susţinem financiar micii producători din jurul oraşelor, pentru a-şi putea desface produsele şi primăriile să se implice în investiţii de infrastructură pentru comercializarea acestora.

Dacian Cioloş, spune că lucrează împreună cu comisarul Johannes Hahn, care se ocupă de fondurile structurale, la un text care face parte din reforma PAC şi care va prevedea posibilitatea unei cooperări între producători şi colectivitatea locală, că acest tip de colaborare va avea un rol esenţial în dezvoltarea şi susţinerea producţiei locale, în viitor, şi că în acest fel micii fermieri vor avea siguranţa unei pieţe, an de an.

Dar toate aceste prevederi îşi vor produce efectele, când viitoarea Politică Agricolă Comună, reformată, va intra în vigoare, din 2014.

Cioloş a spus că a fost încântat să vadă că Primăria Cluj-Napoca a implementat deja unele dintre ideile pe care le-a discutat cu edilii în trecut şi la întrevederea cu primarul oraşului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a discutat despre cum se poate implica municipalitatea în susţinerea micilor fermieri din zonă, prin dezvoltarea şi construirea de pieţe şi prin aplicarea unor măsuri stimulative pentru producătorii reali.

Lasă un răspuns