Delegaţia din Extremadura –Spania,in vizita in România pentru colaborare în domeniul agricol

Timp de două zile (luni si marti), delegaţia din Extremadura( Spania)va avea întâlniri la nivel înalt, cu ministrul român al Agriculturii, Valeriu Tabără, şi cu ambasadorul Spaniei la Bucureşti, Estanislao de Grandes. De asemenea, vor avea loc întâlniri cu reprezentanţii Agrostar şi alţi factori de pe piaţa agroindustrială, precum şi cu reprezentanţi ai Federaţiei Industriei Alimentare din România- Romalimenta.

Din delegaţie  fac parte consilierul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală al comunităţii spaniole, Juan Maria Vazquez, şi preşedintele Asociaţiei de Cooperare Est-Vest (AECEO), Miguel Bernal.Luni, a  început  o misiune de cooperare şi transfer de experienţă în domeniul agricol, pentru a facilita alianţe în vederea deschiderii pieţelor pentru produsele agroalimentare din Extremadura, informează regiondigital.com.

Principalul obiectiv al acestei misiuni este acela de a impulsiona un proces de cooperare între Extremadura şi România, astfel încât comunitatea autonomă spaniolă să cunoască experienţa românească în gestionarea, planificarea şi modernizarea sistemului de irigaţii, producţia agroalimentară, gestionarea Politicii Agricole Comune, concentrarea terenurilor şi cadastrul agricol, printre altele.

Cu ocazia acestei intalniri se urmăreşte ca Extremadura să consolideze relaţiile privind cooperarea cu companiile din România, cu scopul de a crea alianţe pentru deschiderea pieţei pentru produsele agroalimentare din Extremadura.

Această vizită a fost stabilită,anul trecut, la reuniunea informală a miniştrilor Agriculturii din Uniunea Europeană, ce a avut loc la Merida,  dintre preşedintele Consiliului judeţean din Extremadura, Guillermo Fernandez Vara, cu fostul ministru al Agriculturii,care a solicitat colaborarea cu Extremadura pentru a beneficia de cunoştinţele comunităţii spaniole în domeniul agrar şi agroalimentar şi a face schimb de experienţă în domeniu.

Lasă un răspuns