„Domeniile Ostrov” va lansa pe piaţa cinci soiuri noi de vin

 

vin

Producătorul de vin Domeniile Ostrov va lansa pe piaţa românească cinci soiuri noi de vin, care vor contribui la creşterea cotei de piaţă, dar şi la o dublare a cifrei de afaceri în 2011.

‘Noile sortimente vor contribui la creşterea cotei de piaţă şi la o dublare cifrei de afaceri în 2011. În 2010 podgoria a înregistrat o cifră de afaceri de 10 milioane de lei, creşterea faţă de 2009, anul ‘zero’ al intrării pe piaţă, fiind de 250 de procente’, a declarat Constantin-Theodor Ilinca, directorul general al Ostrovit S.A.

Din anul 2005 la Domeniile Ostrov a fost demarat un amplu proces investiţional constând în reconversia plantaţiilor prin programe anuale succesive, sisteme de irigaţii, dotarea cu echipamente şi utliaje specifice, precum şi modernizarea celor două staţii de vinificaţie la standarde internaţionale ultramoderne. Volumul total al investiţiilor s-a ridicat la 24 de milioane de euro.

În prezent, podgoria Ostrov are un areal viticol de 1.300 de hectare şi include centrele viticole Ostrov şi Lipniţa, judeţul Constanţa, situate pe malul drept al Dunării, la graniţa României cu Bulgaria.

Principalele game de vinuri din portofoliul Domeniilor Ostrov sunt Cetatea Durostorum, Canaraua Fetii, Domeniile Ostrov, Cosa di Vino şi Vinaria Ostrov.
‘În mai puţin de un an am reuşit să fim prezenţi în cele mai importante lanţuri de magazine, fiind listaţi cu gamele noastre în reţelele Metro, Selgros, Real, Carrefour, Cora, Kaufland, Auchan, Lidl’, a spus Constantin-Theodor Ilinca.

Soiurile cultivate de compania Domeniile Ostrov sunt Merlot, Cabernet Sauvingnon, Fetească Neagră, Pinot Noir, Syrach şi Rebo pentru vinurile roşii. Pentru vinurile albe Domeniile Ostrov cultivă soiuri ca Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Fetească Albă, Fetească Regală, Riesling Italian, Muscat Ottonel şi Crâmpoşie – sortimente speciale, recunoscute şi apreciate de iubitorii vinului, dar şi de rafinaţi degustători.

Potrivit societăţii, în vederea obţinerii unor vinuri pentru gama premium s-au ales parcele mai mici (Sauvignon Blanc – 6 ha, Chardonnay – 9 ha) cu expunere perfectă pentru aceste soiuri şi s-au aplicat lucrări specifice de normare a producţiei la nivelul de 5-6 tone de struguri la hectar.

Producătorul îşi va îmbogăţi oferta în acest an cu soiurile Cabernet Sauvignon roze, Fetească Neagră şi Muscat Ottonel din gama medium ‘Domeniile Ostrov’. Primul este un demisec rosé din 2010, special, de o incredibilă vioiciune şi opulenţă, un vin la care în ciuda tinereţii se întrevăd calităţi specifice vinurilor vechi. Gama premium ‘Cetatea Durostorum’ propune în 2011 soiurile Chardonnay – un vin elegant, catifelat , tandru cu o aromă distinctă şi discretă şi Sauvignon Blanc – un vin sec, acid şi aromat.

Domeniile Ostrov lansează cele cinci soiuri noi de vin la Târgul Internaţional de vinuri Good Wine, eveniment care va avea loc în perioada 11 -13 martie 2011 la Bucureşti, vinul Sauvignon Blanc putând fi degustat la recepţia de deschidere a târgului Good Wine.

Sursa:AGERPRES

Lasă un răspuns