Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România trage un semnal de alarmă

Instituţiile statului ar trebui să verifice documentele pe care trebuie să le deţină orice vânzător de produse tradiţionale şi să ia măsuri împotriva contrafacerilor, nu să distrugă comerţul cu acest tip de produse, consideră Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR)

‘Este înfiorător faptul că instituţiile statului nu verifică documentele pe care trebuie să le deţină orice vânzător de produse tradiţionale şi nu ia măsuri împotriva contrafacerilor. Acest lucru nu trebuie să ducă la distrugerea germenului unui nou tip de comerţ în care drumul de la producţie până la farfuria consumatorului este mai scurt, în care poluarea este mai redusă şi cantităţile de adjuvanţi, aditivi, coloranţi etc sunt sensibil diminuate sau absente. Înfiorător este faptul că adevăraţii evazionişti sunt cei care ne dau lecţii de moralitate în timp ce vina este aruncată asupra celor care vând 10 ouă sau 3 kg de morcov pe o piaţă controlată’, declară directorul executiv al FNPAR, Daniel Botănoiu, într-o conferinţă.

Adăugând că, ‘înfiorător’ este faptul că în România intră camioane încărcate cu porci vii cu destinaţia Bulgaria, după care sunt sacrificaţi în România fără ca cineva să răspundă pentru acest lucru.
‘Surprinzător, porcii nu se descarcă în curţile celor care produc mărfuri tradiţionale nici măcar în curţile producătorilor de carne de porc autohtoni, ci în curţile celor care au abatoare şi firme de procesare specializate’, a adăugat Botănoiu.

Cea mai mare organizaţie patronală din agricultură FNPAR, a fost înfiinţată în anul 2007, iar membrii săi reprezintă 67% din sectorul agricol din România. Federaţia are reprezentativitate la nivel european, fiind afiliată la Copa Cogeca, cea mai mare organizaţie a producătorilor şi cooperativelor agricole europene.

Agrias.ro

Lasă un răspuns