Fermierii români riscă excluderea din COPA-COGECA

În conferinţa internaţională dedicată sectorului agricol din România ‘AgriBusiness Forum 2011’, ce a avut loc miercuri 11 mai 2011 şi unde s-au discutat  probleme de actualitate din domeniul agricol, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), Viorel Matei, a declarat, că din 15 iunie, fermierii români riscă să fie excluşi din organizaţia europeană a producătorilor COPA-COGECA, dacă statul nu-i sprijină să  plătească cotizaţia de 200.000 de euro.

Această organizaţie patronală din agricultură, FNPAR, a fost înfiinţată în anul 2007, iar membrii săi reprezintă 67% din sectorul agricol din România. Federaţia are reprezentativitate la nivel european fiind afiliată la COPA-COGECA, cea mai mare organizaţie a producătorilor şi cooperativelor agricole europene.

Fermierii români ar putea participa în cadrul COPA-COGECA la 87 de grupuri lucrative privind politicile agricole europene, dar în prezent iau parte doar la două astfel de grupuri, pe motiv că nu sunt bine organizaţi.

Lasă un răspuns