Fundaţia Prinţului Charles este interesată să sprijine fermele mici din România

Printul Charles

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale Valeriu Tabără s-a întâlnit cu reprezentantul Fundaţiei Prinţului Charles în România, Jeremy Staniforth, marţi, 23 noiembrie 2010, la sediul ministerului conform surse din MADR.

În cadrul acestei întâlniri au fost prezentate câteva dintre obiectivele Fundaţiei Prinţului Charles în România. Astfel, britanicii ar dori să colaboreze cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pentru a integra aspecte legate de agricultură cu marketingul, cultura, tradiţiile şi turismul.

Reprezentantul fundaţiei s-a declarat interesat de analiza statistică a agriculturii la nivel local, nu doar la nivel naţional, în scopul identificării cu precizie a problemelor şi oportunităţilor pe care le prezintă spaţiul rural românesc. În acest context, ministrul român a făcut o scurtă prezentare a Recensământului General Agricol 2010 – 2011, program pentru care demnitarul s-a arătat deschis colaborărilor cu partea britanică.

Jeremy Staniforth a subliniat că Fundaţia Prinţului Charles este interesată să sprijine mai ales fermele mici din zonele montane şi de deal, existente în număr foarte mare.

La rândul său, ministrul agriculturii Valeriu Tabără a informat că ţara noastră agreează punctul de vedere privind fermele mici exprimat în proiectul de reformă al Politicii Agricole Comune (PAC).

În acelaşi timp, oficialul român şi-a exprimat interesul de a purta discuţii cu ministrul agriculturii din Marea Britanie şi a solicitat sprijin reprezentantului Fundaţiei Prinţului Charles pentru intermedierea unei întâlniri.

Agrias.ro

Lasă un răspuns