Germania susţine securitatea alimentară şi agricultura durabilă

Agricultura durabila

Germania a angajat aproape şase milioane de dolari pentru alimente şi o nutriţie de securitate, mijloace de trai durabile şi o agricultură inteligentă în acordurile semnate cu FAO.

 FAO a fost de accord cu promovarea alimentelor îmbunătăţite din punct de vedere al calitătii într-un număr de ţări din Asia şi Africa, cum ar fi cea de a îmbogăţi alimentaţia copiilor mici, folosind alimente şi nutrienti disponibile pe plan local.

 Doar peste două milioane de dolari vor fi folosite pentru a finanţa un proiect de trei ani pentru a evalua eficacitatea şi practicile de hrănire complementară în scopul de a informa politica de nutriţie şi programul de proiecţie în ţările în curs de dezvoltare.  Două alte proiecte sunt menite să îmbunătăţească alimentaţia şi educaţia nutriţională.

 Promovarea Sisal (Agave sisalana)

 Guvernul din Germania a furnizat finanţare pentru prima fază a unui proiect de 52 de luni pentru a promova potenţialul comercial şi de mediu al producţiei de sisal (Agave sisalana) în rândul agricultorilor şi comunităţilor vulnerabile, în mai multe din cele mai sărace ţări ale lumii.

 Sisal este o resursa regenerabila care prosperă pe pământuri marginale, în climat cald şi arid.  Reziduurile de fibră pot fi utilizate pentru a genera bioenergie, precum şi a produce hrană pentru animale, îngrăşăminte şi materiale pentru locuinţe ecologice.  Sisal este, de asemenea, biodegradabil în întregime la sfârşitul ciclului său de viaţă.

 Finanţarea germană va sprijini, de asemenea, dezvoltarea politicilor şi consolidarea capacităţii de legăturiă dintre bioenergie, precum şi securitatea alimentară, dar şi un proiect de trei ani pentru a îmbunătăţi atenuarea schimbărilor climatice în sectorul agricol.

Agrias.ro

Lasă un răspuns