Grupului portughez MARTIFER implicat în agricultura din România

Valeriu Tabără, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, s-a întâlnit, luni 07 martie 2011, cu reprezentanţii grupului portughez MARTIFER.

Compania iberică, unul din principalii investitori în România, activează din anul 2005, controlează o suprafaţă de aproximativ 25.000 hectare în judeţul Ialomiţa şi are aproximativ 500 de angajaţi. Tot în judeţul Ialomiţa funcţionează o fabrică de biodiesel cu o capacitate de aproximativ 100.000 tone/an.

Reprezentanţii Martifer l-au informat pe ministrul agriculturii de un proiect pe care îl vor realiza prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Prin investiţia totală de 10 milioane de euro vor fi create, tot în judeţul Ialomiţa, patru ferme de porci (două ferme pentru reproducţie şi două ferme pentru îngrăşare), cu un potenţial de 60.000 porci/an.

La rândul său, ministrul Valeriu Tabără i-a felicitat pe reprezentanţii companiei iberice pentru investiţiile realizate, pentru zona în care exploatează terenurile agricole şi pentru fabrica de biodiesel pe care o deţin.

Sursa:MADR

Lasă un răspuns