În ceea ce priveşte noua PAC, România a subscris punctul de vedere, alaturi de Franţa şi Germania

Marţi 10 mai 2011, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabară, a declarat că România a subscris punctului de vedere franco-german în ceea ce priveşte noua Politică Agricolă Comună (PAC) 2014-2020. De asemenea, s-a semnat o scrisoare, adresată Comisiei Europene, împreună cu Germania, Marea Britanie, Cehia şi Slovacia, împotriva plafonării subvenţiei, în funcţie de mărimea fermelor.

România a mai semnat alături de Franţa, Italia, Spania, Germania, Cehia şi Slovacia, o scrisoare  prin care s-a solicitat UE, continuarea politicii la sistemul viti-vinicol, inclusiv pe extinderea plantaţiilor de viţă de vie.

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a recomandat  săptămâna trecută, României, să îşi elaboreze o viziune proprie asupra agriculturii şi a rolului pe care ar putea să îl joace în cadrul Politicii Agricole Comune şi a spus,  că PAC va acorda  mai multă responsabilitate statelor membre şi regiunilor, de a duce  politica ce li se potriveşte,  respectând regulile şi obiectivele Uniunii Europene.

Lasă un răspuns