Inovaţie în educaţie – drumul spre profesionalism

În data de 26 mai, în cadrul sesiunii ştiinţifice cu tema “Agricultura şi mediul înconjurător” desfăşurată la sediul Facultăţii de Agricultură, BASF a lansat programul “Inovaţie în educaţie – drumul spre profesinalism”, în colaborare cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Stephen Karl - CEO BASF Romania
Stephen Karl - CEO BASF Romania

Obiectivul principal al implicării BASF în acest program este acela de a asigura competititvitatea agriculturii româneşti pe piaţa mondială a viitorului. Studenţii de astăzi sunt profesioniştii de mâine, cercetători şi lideri ai viitorului. Prin lansarea acestui program BASF îşi doreşte să sporească interesul studenţilor pentru cercetare şi să îi ajute să exploreze oportunităţile de carieră în domeniul agricol.

Programul cuprinde următoarele secţiuni:
– simpozione şi conferinţe, susţinute de profesionişti de marcă din cadrul companiei BASF, care vor transmite studenţilor informaţii cu privire la cele mai noi şi inovatoare tehnologii din domeniul agricol
– experienţă practică pe teren, secţiune prin care se urmăreşte familiarizarea studenţilor cu experienţa reală, pe câmp
– stagii de practică în cadrul companiei BASF, ce oferă studenţilor oportunitatea de a lucra într-un mediu de afaceri modern şi de a se familiariza cu procedurile şi stilul de lucru în cadrul unei companii multinaţionale
– burse şi sponsorizări pentru aplicaţia practică a lucrării de diplomă, acordate studenţilor care dovedesc implicare, tenacitate şi inventivitate.

Suma investită de BASF în acest proiect este de aproximativ 100.000 Euro. Resursele umane, logistice şi financiare alcoate acestui program vin în completarea planului de investiţii masiv început de compania BASF în România în anul 2007.
Compania BASF este lider mondial în domeniul chimic. Portofoliul său cuprinde o gamă largă de produse, de la substanţe chimice de bază, produse pentru industria materialelor plastice, produse de performanţă, până la produse pentru agricultură, produse de sinteză fină, precum şi petrol şi gaze. Cu produsele sale de mare valoare şi sistemul inteligent de soluţii, BASF are un rol important în găsirea soluţiilor la problemele globale precum protecţia mediului, folosirea eficientă a resurselor energetice, nutriţie şi mobilitate. Acţiunile BASF sunt listate la bursele de mărfuri din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) şi Zurich (AN).
În domeniul agricol, compania BASF colaborează cu fermierii de peste 100 de ani pentru dezvoltarea unor produse de cea mai bună calitate şi pentru aplicarea lor cu grijă şi responsabilitate pentru sănătatea umană, animală şi pentru protecţia mediului înconjurător.
Partenerul ales de BASF pentru derularea programului educaţional, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, este o instituţie de prestigiu, fiind şi una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ din România.

Calitatea învăţământului desfăşurat în amfiteatrele, laboratoarele şi centrele de practică ale facultăţilor a făcut din USAMVB cea mai reprezentativă şi prestigioasă instituţie din domeniul învăţământului agronomic şi veterinar din România, mulţi dintre absolvenţii acesteia, devenind personalităţi remarcabile atât în domeniul practicii agricole, cât şi în cel al învăţământului, cercetării şi al administraţiei.

Lasă un răspuns