Intâlnire cu reprezentanţii producătorilor de lapte

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu TABĂRĂ a avut, marţi, 18 ianuarie 2011, o întâlnire cu reprezentanţii producătorilor de lapte din România, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Principalul subiect dezbătut în cadrul discuţiilor a fost modificarea legislaţiei comunitare în domeniul laptelui şi dispariţia cotelor de lapte din anul 2015. Ministrul Valeriu Tabără a vorbit despre împărţirea neuniformă a unităţilor procesatoare pe judeţe, precizând că sunt judeţe unde există numai trei unităţi şi altele unde există 22.

Lapte

În continuare, ministrul agriculturii a dat câteva amănunte legate de legislaţia comunitară în domeniul laptelui, precizând că în viitor se va pune accentul pe formarea şi întărirea filierei de produs producător – procesator – comerciant – consumator. S-a discutat, de asemenea, despre viitorul sistem de mărci la produsele lactate, după modelul celui deja existent la vinuri, denumire de origine regională.

La rândul lor, producătorii de lapte au ridicat problema relaţiilor cu Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi a bazei de date cu animale gestionată de Autoritate. De asemenea, producătorii de lapte au discutat despre controlul calitativ al laptelui.

Sursa:MADR

Lasă un răspuns