Intâlnirea dintre ministrul agriculturii Valeriu Tabără şi Excelenţa Sa, Ambasadorul Statului Palestina în România, Ahmad Bader Aqel.

Valeriu Tabără, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, s-a întâlnit, luni 11 aprilie 2011, cu Excelenţa Sa, Ambasadorul Statului Palestina în România, Ahmad Bader Aqel.

Principalele teme abordate cu această ocazie au fost relaţiile istorice şi tradiţionale dintre România şi statele arabe, experienţa pe care ţara noastră o deţine în domeniul agricol şi resursele agricole ale României extrem de necesare în Palestina.

Cei doi oficiali au mai vorbit despre Convenţia de colaborare pe care Statul Palestina o va semna cu Uniunea Europeană şi despre posibilitatea deschiderii pieţei palestiniene pentru produsele agroalimentare româneşti. De asemenea, au fost abordate posibilităţile de cooperare bilaterală în domeniul cercetării agricole, sanitar-veterinar şi în gestionarea resurselor de sol.

Reprezentantul Statului Palestina a spus că urmează să sosească în România o delegaţie de experţi în producţia vegetală şi în zootehnie, pentru a cunoaşte mai bine realităţile agriculturii româneşti. Vizita experţilor va avea loc în urma semnării, între România şi Palestina, a Protocolului de cooperare în domeniul agriculturii, industriei alimentare si sanitar-veterinar, la Ramallah, în 18 februarie 2011 şi pentru elaborarea unui Plan de acţiuni pentru următoarea perioadă. În continuare, Excelenţa Sa a adăugat că statul pe care îl reprezintă este interesat să importe din România cherestea, celuloză, carne şi furaje.

Întâlnirea s-a încheiat cu invitaţia adresată ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, de a efectua o vizită oficială la Ramallah. La rândul său, ministrul român al agriculturii a adresat invitaţia oficială omologului său palestinian de a efectua o vizită la Bucureşti.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns