Intâlnirea Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu beneficiarii publici şi privaţi ai PNDR la Timişoara

PNDR

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, va participa, în data de 29 ianuarie 2011, la întâlnirea pe care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) o organizează cu beneficiarii publici şi privaţi ai Programului Naţional de Dezvoltare Rurală la Timişoara. Scopul acestei întâlniri este de a clarifica eventualele probleme întâmpinate în implementarea fondurilor europene pentru dezvoltare rurală.

Cu această ocazie se vor analiza stadiul achiziţiilor publice legate de implementarea măsurilor de investiţii a beneficiarilor FEADR, precum şi standardizarea formularisticii cu privire la achiziţiile beneficiarilor publici după modelul folosit la POR.

De asemenea, vor fi analizate stadiul de execuţie a lucrărilor şi  termenele de respectare a contractelor. O altă temă importantă care se va aborda sâmbătă la Timişoara o constituie lansarea Măsurii 125 – „Imbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii agricole şi silvice” şi a Măsurii 322 – „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale – actualizat iunie 2009” – inundaţii. Totodată, se va analiza situaţia dreptului de solicitare de plăţi pe suprafaţă pentru păşuni comunale de către primării/fermieri.
În a doua parte a zilei, vor avea loc discuţii cu reprezentanţii băncilor, reprezentanţii firmelor de consultanţă şi cu structurile descentralizate ale instituţiilor subordonate ale MADR din zona Banatului despre implementarea măsurilor cu beneficiari privaţi şi potenţiali beneficiari privaţi.

Cu această ocazie, se vor analiza probleme legate de cofinanţarea proiectelor şi va fi prezentat rolul Fondului de Garantare a Creditului Rural. Totodată, va fi expusă şi poziţia băncilor cu privire la acordarea de scrisori de confort angajante la momentul depunerii proiectelor precum şi problema legata de acreditarea firmelor de consultanţă.

Alături de ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, din delegaţia oficială mai fac parte Gheorghe Vaida, director de cabinet, Mihai Constantinescu, consilier personal al ministrului pe probleme de dezvoltare rurală, Veronica Toncea, preşedintele Fondului de Garantare a Creditului Agricol, Cornelia Mihai, directorul general al Autorităţii de Management pentru PNDR, Mihai Gavril Vădan, directorul general Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Florin Faur, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Sâmbătă, 29 ianuarie 2011, la ora 16.00, ministrul Valeriu Tabără va susţine şi o conferinţă de presă.

Sursa:MADR

Lasă un răspuns