Intâlnirea ministrului agriculturii, Valeriu Tabără, cu delegaţia Grupului Parlamentar de prietenie Franţa – România din Adunarea Naţională Franceză

Potrivit unei informări de presă a MADR, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, s-a întâlnit cu o delegaţie a Grupului Parlamentar de prietenie Franţa – România din Adunarea Naţională Franceză, marţi 24 mai 2011.

Delegaţia a fost condusă de Lionnel Luca, preşedinte al grupului, iar întâlnirea a avut loc la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Principalul subiect dezbătut în cadrul discuţiilor a fost viitoarea Politică Agricolă Comună (PAC) 2014 – 2020 şi numeroasele puncte de vedere comune dintre Franţa şi România în privinţa acesteia.

La solicitarea oaspeţilor francezi, ministrul agriculturii a făcut o scurtă prezentare a situaţiei curente din sectorul agricol românesc, a procesului de restituire a proprietăţii după 1990 şi a structurii fermelor. De asemenea, ministrul Valeriu Tabără a vorbit despre potenţialul agriculturii româneşti şi despre oportunităţile de investiţii în acest sector.

Alte teme abordate cu această ocazie au fost reforma din sectorul laptelui şi dispariţia cotelor de lapte din 2015 şi relaţiile dintre producător – procesator – distribuitor. De asemenea, au mai fost aduse în discuţie alte subiecte precum comerţul şi stocarea cerealelor, importul şi exportul Uniunii Europene de produse agroalimentare.

Lasă un răspuns