Intermarché, Findus si Carrefour nu vor mai folosi decat carne de vita “made in Franta”

meatConform unui articol din ZF.ro, ministrul francez al agriculturii Stéphane Le Foll a anunţat că Intermarché, Findus şi Carrefour au promis că nu vor mai folosi în sortimentele preparate pentru a fi vândute pe piaţa franceză decât carne de vită produsă în Franţa. „Intermarché, Findus şi Carrefour s-au angajat să nu mai utilizeze decât carne de vită franţuzească în sortimentele preparate”, a susţinut ministrul, la Salonul agricol deschis sâmbătă la Paris, citat de publicaţia economică La Tribune.

Acest angajament vine ca urmare a scandalului cărnii de cal regăsită în numeroase sortimente de mâncare preparată şi vândută ca având în conţinut doar carne de vită, lucru ce a provocat o veritabilă criză a încrederii faţă de sortimentele preparate.

Într-un comunicat, Carrefour precizează că angajamentul semnat sâmbătă în timpul vizitei preşedintelui francez Francois Hollande la Salonul agricol priveşte şi carnea de porc. Astfel, sortimentele vor avea o etichetă specială care garantează provenienţa franceză a cărnii. Pentru produsele preparate, proaspete, măsura va fi aplicată din martie. Pentru produsele congelate, măsura va fi pusă în aplicare în zece luni, pentru că e nevoie de un răgaz pentru aprovizionare şi prelucrare, precizează grupul.
La rândul său, concurentul Carrefour, Intermarché, vrea să lanseze din martie eticheta „Jean Rozé, Boeuf 100% français” pentru sortimentele de preparate din carne de vită.

Dupa ce respectiva stire cu etichetarea incorecta, presedintele Frantei, respectiv dl. Hollande, a sustinut ca industria franceza nu are nicio vina in aceasta situatie, dar ulterior s-a dovedit ca vinovatul principal este chiar o companie de origine franceza, respectiv Spanghero. Hollande recomanda consumatorilor sa cumpere produse etichetate “carne de vita de origine franceza”, fiindca: „În acest caz, o să fiţi siguri că nu vă înşelaţi. (…) Crescătorii din Franţa nu au nimic de-a face cu aceste manipulări”.

Cel mai probabil majoritatea tarilor implicate in acest scandal urmaresc sa-si sustina productia locala, dar probabil cea mai afectata de aceasta situatie a fost Romania.

Lasă un răspuns