Interviu cu d-na Claudia Bocean, directorul agenţiei infoALIMENT, organizatorul FDC și FDL

Agrias.ro: Care sunt motivele care au stat la baza organizării unor expoziţii dedicate industriei laptelui şi a cărnii?
Claudia Bocean: Prin programul său asumat, infoALIMENT şi-a propus încă de la început să fie de un real sprijin investitorilor din industria alimentară din România, specialiştilor şi tuturor celor care activează în acest domeniu. Ţin să amintesc faptul că infoALIMENT este deţinătorul celui mai mare portofoliu de clienţi şi colaboratori din această zonă a economiei româneşti, precum şi din agro-zootehnie. Ca editori ai cataloagelor infoALIMENT, infoFERMA şi a revistei Fabrica de Carne, agenţia noastră şi-a confirmat statutul. Tocmai de aceea, odată cu organizarea acestor manifestări expoziţionale care se vor desfăşura în perioada 19-23 octombrie 2011 în pavilionul central al Romexpo, dorim să aducem un suflu nou şi în acest domeniu dar, mai ales, dorim să oferim oamenilor de afaceri şi specialiştilor noi oportunităţi în dezvoltarea unui business de succes, un foarte bun prilej de a lua contact cu ultimele noutăţi din domeniul procesării cărnii, al industriei lactatelor şi al domeniilor conexe. Nu mai puţin important, în zilele de 20 şi 21 octombrie, infoALIMENT va organiza două Simpozioane în care companii de prim rang îşi vor prezenta produsele şi serviciile şi în care oameni de ştiinţă de prestigiu vor susţine comunicări.

Claudia Bocean - Manager infoALIMENT
Claudia Bocean - Manager infoALIMENT

Agrias.ro: Câţi participanţi şi câţi vizitatori estimaţi că va atrage evenimentul?
Claudia Bocean: Până la această dată, au confirmat contractual aproape 100 de companii din România, Germania, Danemarca, Italia, Turcia, Slovenia, Slovacia, Polonia, Finlanda, Ungaria, Bulgaria, Grecia etc. Dar, cu siguranţă, până la data deschiderii oficiale, vom avea cu mult mai mulţi expozanţi. Cât priveşte numărul de vizitatori, estimăm că la Târgul Alimenta, în cadrul cărora sunt organizate Saloanele Internaţionale Fabrica de Carne şi Fabrica de Lapte, vor atrage peste 40.000 de vizitatori.

Agrias.ro: Căror firme sau specialişti se adresează acest eveniment?
Cladia Bocean: Desigur, cele două Saloane se adresează celor care activează în domeniul procesării cărnii şi al lactatelor, fie că sunt producători, furnizori de tehnologii, de materii prime, de sisteme de certificare şi siguranţa alimentului, sisteme de igienă, producători tradiţionali care, astfel, vor avea ocazia să îşi comenrcializeze produsele, dar şi publicului care va lua contact cu ultimele noutăţi. Iar, dacă tot vorbim despre noutăţi, doresc să anunţ că în ziua de 19 octombrie, la standul infoALIMENT va fi lansată noua noastră revistă, Fabrica de Lapte, publicaţie specializată dedicată în întregime industriei lactatelor.

Agrias.ro: Ce organizatii şi grupuri media vă susţin în acest demers?
Claudia Bocean: Partenerii noştri oficiali sunt prestigioasele companii Angst şi Ion Moş. Iar, ca parteneri media, ne bucurăm, iată, de susţinerea Agrias.ro, a Federaţiei Romalimenta, a Patronatului Român al Cărnii de Porc, a posturilor de radio Antena satelor şi AgroFM, precum şi al suportului mediatic al Gazetei de agricultură, Progresiv-revista de retail, Gastro Media, Practic în bucătărie, Secretele bucătăriei, Business Press, Cărticica de bucate, Modern Buyer şi al Revistei Piaţa.

Agrias.ro: Ce aduc nou pe piaţă aceste două expoziţii?
Caudia Bocean: Cum spuneam mai sus, dorim să revigorăm conceptul de expoziţie specializată în domeniul cărnii şi al lactatelor. Dar, mai ales, dorim să facilităm la maximum contactele business to business dintre participanţi sau vizitatori, cu scopul ca aceştia să fructifice fiecare oportunitate pentru dezvoltarea afacerilor. Nu mai puţin important, prin temele dezbătute la Simpozioane, suntem siguri că auditoriul va fi pus la curent cu cele mai noi rezultate ale cercetării de vârf, cu cele mai noi oferte ale celor care vor susţine prezentări. Apoi, pe tot parcursul desfăşurării Saloanelor, firmele expozante vor organiza prezentări de produse şi tehnologii, workshopuri, evenimente dintre cele mai diverse, degustări de produse etc. Cu alte cuvinte, dorim ca desfăşuraea Saloanelor Internaţionale Fabrica de Carne şi Fabrica de Lapte să fie dinamică, atractivă şi diversă.

Agrias.ro: Până la ce dată se pot înscrie companiile interesate să participe la aceste evenimente şi pe cine pot contacta în acest sens?
Claudia Bocean: Data limită pentru înscrieri, în limita locurilor disponibile, este de 10 octombrie. Detalii complete despre cele două Saloane, precum şi formularele-adeziune pentru înscriere pot fi obţinute accesând www.expozitii.fabricadecarne.ro, www.expozitii.fabricadelapte.ro. Iar, programul complet şi înscrierea pentru participarea la Simpozioane pot fi obţinute accesând:

http://expozitii.fabricadecarne.ro/inregistrare-simpozion.html
http://expozitii.fabricadelapte.ro/inregistrare-simpozion.html

Agrias.ro: Care sunt principalele beneficii ale companiilor participante la aceste evenimente?
Claudia Bocean: Sunt convinsă că Saloanele Internaţionale Fabrica de Carne şi Fabrica de Lapte vor reprezenta un moment de referinţă în calendarul expoziţional din România. Cu siguranţă, pe de o parte, expozanţii se vor promova o dată în plus dar, mai ales, vor avea posibilitatea să stabilească noi contacte, în vederea înceheierii ulterioare a unor contracte avantajoase. Participanţii la Simpozioane se vor pune la curent cu ultimele informaţii ştiinţifice din domeniile cărnii şi lactatelor, iar vizitatorii, fie ei specialişti sau nu, vor lua pulsul acestor două industrii de maximă importanţă în industria alimentară a României.

Agrias.ro: Vă mulţumim şi vă urăm succes!
N.R.: Mulțumim dlui Ioan Serbanescu, redactor infoALIMENT, pentru facilitarea interviului și suportul acordat în realizarea acestui parteneriat.

Lasă un răspuns