Interviu cu doamna Codruta Gheorghe – Banca Comerciala Carpatica

Codruta Gheorghe, Director Directia Management Relatii Clienti Persoane Juridice - Banca Comerciala Carpatica

Codruta Gheorghe, Director Directia Management Relatii Clienti Persoane Juridice - Banca Comerciala Carpatica

Codruta Gheorghe, Director Directia Management Relatii Clienti Persoane Juridice - Banca Comerciala Carpatica
Codruta Gheorghe, Director al Directiei Management Relatii Clienti Persoane Juridice - Banca Comerciala Carpatica

Doamna Codruta Gheorghe, Director al Directiei Management Relatii Clienti Persoane Juridice – Banca Comerciala Carpatica, ne-a acordat de curand un interviu despre creditarea agriculturii, principalele tendinte pe piata finantarii in agricultura, cine sunt clientii-tinta din mediul agribusiness si ce servicii le ofera Banca Carpatica.

Ce acte si garantii trebuie sa depuna potentialii clienti si in cat timp primesc un raspuns, dupa depunerea dosarului, a fost o alta tema importanta care si-a gasit raspunsul in acest interviu. Doamna Gheorghe a precizat, de asemenea, principalele probleme si doleante ale agricultorilor privind finantarea si cu ce solutii vine banca in intampinarea lor.

In cadrul interviului este prezentat Creditul „Radacini”, destinat achizitiei de terenuri agricole si in special a celor excesiv fragmentate. Mai mult, acest produs raspunde si temerilor agricultorilor autohtoni ca in lipsa finantarii nu pot concura la cumpararea terenului agricol romanesc cu investitorii straini. Astfel, creditul vine in sprijinul producatorilor agricoli punandu-le la dispozitie fondurile necesare achizitionarii de terenuri agricole (intabulate / neintabulate) pentru productie agricola, iar beneficiarii acestui credit sunt producatorii agricoli persoane juridice si asimilate acestora. Valoarea maxima a creditului este de 10.000.000 RON (sau echivalent EUR si USD. Se va finanta doar valoarea fara TVA a terenurilor.

APORTUL PROPRIU necesar pentru obtinerea acestui credit este:

  • 0% pentru compania care are deja un teren in proprietate*,
  • minim 10% daca nu are teren sau daca se achizitioneaza teren neintabulat.

*suprafata finantata poate fi cel mult egala cu cea a terenului avut deja in proprietate.

Perioada maxima de acordare a creditului este de 120 luni.

Garantiile acceptate sunt:

  • Fondul de Garantare a Creditului Rural – maxim 80% din valoarea creditului acordat
  • alte garantii, conform reglementarilor de creditare in vigoare, astfel incat sa se asigure o acoperire cu garantii de minim 100%.

Avantaje

  • Creditul poate fi contractat si pentru reabilitarea terenurilor in vederea exploatarii agricole, inclusiv refinantarea investitiilor.
  • Se poate acorda o perioada de gratie de maxim 24 luni la plata principalului.
  • Se poate opta pentru rate flexibile.

Va invitam, asadar, sa urmariti interviul video de mai jos. Pentru mai multe informatii, accesati website-ul www.carpatica.ro sau apelati numarul de telefon Info Line 0800.807.807.

Despre Banca Comerciala Carpatica

A fost infiintata la Sibiu, pe 15 iulie 1999. In prezent, Banca detine o retea de 155 de sucursale si agentii, acoperind toate judetele tarii si municipiul Bucuresti.
Produsele si serviciile financiare oferite de Banca Carpatica sunt dintre cele mai diversificate si adaptate cerintelor tuturor categoriilor de clienti – Persoane Fizice, IMM-uri si Corporatii.
Banca Comerciala Carpatica este o institutie financiara cu capital social autohton, ale carei actiuni sunt listate la categoria Intai a Bursei de Valori Bucuresti.

Lasă un răspuns