Isărescu, despre o eventuală candidatură la Preşedinţie: O să rămân la vinărie şi o să produc vin bun

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, nu este interesat de o nouă candidatură la Preşedinţie pentru a îmbunătăţi condiţiile din mediul de afaceri, arătând că oricum rezolvarea acestor probleme nu ţine de şeful statului, şi spune că va rămâne la vinăria sa, unde va produce un vin bun.

Isărescu a spus la emisiune „Dupa 20 de ani”, difuzată duminică la Pro TV, că a înţeles din activitatea firmei la care este acţionar majoritar că nu este uşor să se facă afaceri în sens pozitiv în România, adică să se creeze locuri de muncă, să se plătească salarii şi impozite, în contextul birocraţiei ridicate şi al numărului mare de impozite.

Întrebat de ce nu candidează la Preşedinţie pentru a schimba lucrurile, Isărescu a arătat că rezolvarea problemelor nu depinde de o asemenea funcţie.

„Nu văd de ce ar depinde chestia asta de funcţia de preşedinte. Eu cred că depinde mai mult de vinăria mea, de faptul că mă ciondănesc cu cei de pe plan local şi uite mai apar şi vă mai zic dumneavoastră. Că şi dumneavoastră aveţi tot o firmă care probabil resuflă greu, ca orice firmă în situaţia de faţă”, a continuat guvernatorul băncii centrale.

La întrebarea dacă s-a mai gândit la o nouă candidatură la Preşedinţie, Isărescu a afirmat: „O să rămân la vinărie şi vă promit că o să produc vin bun!”

În ultimul an, în special după ce guvernul a căzut în toamna anului 2009, numele lui Isărescu a fost vehiculat de mai multe ori pentru funcţia de premier, de fiecare dată însă guvernatorul BNR sau apropiaţii acestuia infirmând acceptarea unei asemenea oferte.

Isărescu a fost premier din decembrie 1999 până în noiembrie 2000, când a candidat la Preşedinţie, însă a obţinut în primul tur de scrutin doar 9,5% din voturi.

Sursa:Mediafax

Lasă un răspuns