Legumele şi fructele iradiate pot fi etichetate

Un deputat PSD va depune un amendament la iniţiativa legislativă privind etichetarea cu buline a produselor alimentare, prin care solicită etichetarea legumelor şi fructelor iradiate. Propunerea legislativă se află, în prezent, în dezbatere la Comisia de industrii a Camerei Deputaţilor.

‘Vreau să depun un amendament la iniţiativa legislativă privind etichetarea alimentelor în sensul ca în afară de produsele cu aditivi alimentari să fie etichetate şi legumele şi fructele care prezintă un grad de iradiere peste cel admis. Eu spun că nu o să se eticheteze fiecare portocală, pepene, castravete sau roşie, ci pe etichetele pe care scrie produsul respectiv, aşa cum până acum cumpărătorii pot vedea provenienţa lor, să fie pusă această etichetare’, a  afirmat Brătianu.

Iniţiatorul proiectului privind etichetarea cu buline a produselor, senatorul PDL Florin Staicu, a considerat propunerea deputatului PSD binevenită, dar şi-a manifestat dorinţa ca noile amendamente să nu modifice sensul iniţial al proiectului. El a mai precizat că etichetarea cu buline nu modifică actualul sistem, ci doar îl completează şi nu încalcă legislaţia europeană. Etichetarea nu presupune costuri suplimentare, bulinele urmând să fie parte integrantă a actualelor etichete.

Vicepreşedintele ANPC Samuel Calotă a arătat că Guvernul nu susţine nici proiectul de lege privind etichetarea produselor cu buline şi nici amendamentul propus de deputatul PSD. El a menţionat că există deja un cadru legal prin care se realizează etichetarea produselor şi a adăugat că prin această iniţiativă s-ar putea bloca circulaţia mărfurilor.

Majoritatea deputaţilor Comisiei de industrii au susţinut proiectul de lege iniţiat de senatorul PDL.

Iniţiativa legislativă pentru etichetarea suplimentară a produselor alimentare a fost adoptată în 16 mai de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

1 thought on “Legumele şi fructele iradiate pot fi etichetate

  1. santeti totii mafioti si va spun de ce pentru ca nu vreti sa etichetati cu buline legumele si fructele care dde regula provin din import stiu ca voi santeti acei care face smecheri cu ele din cauza asta romanul trebuie sa iese in strada ca in anul 1989 si sa va dea foc de la presedinte in jos sa luati foc cu totul

Lasă un răspuns