Leonard Orban vrea o alocare financiara mai substantiala in programul pentru pescuit

Leonard Orban - Ministrul Afacerilor Europene / Foto: Bucharest Herald
Leonard Orban - Ministrul Afacerilor Europene / Foto: Bucharest Herald

Leonard Orban, Ministrul Afacerilor Europene, a declarat de curand ca in zona Marii Negre exista multe initiative si oportunitati, dar „prezenta UE nu este atat de vizibila”, si considera ca este necesara o alocare financiara mai substantiala in programul pentru pescuit.

Aceste declaratii au fost facute la conferinta „Politici europene la Marea Neagra: Consolidarea cooperarii regionale”. Tot la acest eveniment a sustinut un discurs si Maria Damanaki, comisarul UE pentru Afaceri Maritime si Pescuit, cat si Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, conform Mediafax.

„As dori sa punctez ca, dincolo de un numar de initiative care au fost luate la nivel european legate de Marea Neagra (…), politica UE la Marea Neagra este inca o politica timida. Pe undeva se pare ca incă exista perceptia ca Marea Nagra este o mare vecina a UE si nu este de fapt o mare comunitara intr-o anumita portiune”, a spus Leonard Orban.

Ministrul Leonard Orban a apreciat ca evident faptul ca „exista un interes strategic pentru UE sa-si dezvolte o politică reala la Marea Nagra”.
„Dispunem la nivelul UE de o politica integrata pentru dezvoltarea socio-economica a regiunilor maritime, insa dimensiunea referitoare la Marea Neagra este in continuare limitata. Se poate lucra in acest sens”, a mai precizat Leonard Orban.

Sursa: morningnewsbrief.ro

Lasă un răspuns