Locuitorii Bucurestiului nu vor avea, spaţiul verde prevăzut de Uniunea Europeana

Locuitorii Capitalei nu vor avea, până la 31 decembrie 2010, cei 20 de metri pătraţi/cap de locuitor, aşa cum prevăd normativele, însă Agenţia Regională de Protecţia Mediului Bucureşti face eforturi în acest sens, a precizat, joi, Mihaela Simona Săceanu, director la ARPM Bucureşti, într-o conferinţă privind protecţia mediului.

,,Până la sfârşitul anului 2013, trebuie să avem, conform directivelor UE, cel puţin 26 mp de spaţiu verde pe cap de locuitor, iar pentru ţinta asumată de 20 mp/cap de locuitor până la finele lui 2010 facem eforturi’, a precizat Simona Săceanu.

Norma de 26 metri pătraţi pe cap de locuitor reprezintă un minimum acceptat de Uniunea Europeană în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă o suprafaţă de 52 metri pătraţi pe cap de locuitor.

Conform Ordonanţei de Urgenţă 114/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului, ‘autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia de a asigura din terenul intravilan o suprafaţă de spaţiu verde de minimum 20 metri pătraţi/locuitor, până la data de 31 decembrie 2010, şi de minimum 26 mp/locuitor, până la data de 31 decembrie 2013′.

,,Soluţia pentru ca Bucureştiul să depăşească cu mult această normă ar putea veni de la locuitorii oraşului Voluntari care au votat ca localitatea lor să devină sectorul 7 al Capitalei. Aşa că soluţii există, rămâne ca şi bucureştenii să voteze în acest sens’, a sugerat Adi Samoilă, comisar la Garda Naţională de Mediu, Comisariatul judeţean Ilfov, la masa rotundă cu tema ,,Industria ambalajelor şi mediul’.

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns