MADR va participa la Expoziţia Internaţională de la Berlin-Germania

MADR

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va participa la cea de a 76-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură „Săptămâna Verde”, care se va organiza la Berlin-Germania în perioada 21-30 ianuarie 2011. Delegaţia MADR va fi condusă de ministrul Valeriu Tabără.

Ca în fiecare an, pentru promovarea produselor şi tradiţiilor populare autohtone, la pavilionul naţional de la Berlin vor fi prezente atat firme româneşti cu profil agro-alimentar care vor expune, prezenta şi comercializa o gamă largă de produse tradiţionale româneşti, cat şi meşteri şi artişti populari.

În acest context prezenţa un ansamblu folcloric are ca scop completarea imaginii spaţiului rural românesc. În acest moment nu s-a stabilit care va fi ansamblul ce va reprezenta România la “Săptămâna Verde” 2011.

Precizăm că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nu a purtat nicio discuţie cu ansamblul „Lăutarii din Teleorman” şi cu niciun alt ansamblu de lăutari.

Pavilionul oferit României spre închiriere se află în aceeaşi locaţie ca în anii trecuţi, are suprafaţa de 165 metri pătrati  şi include un spaţiu  pentru întâlnirile la nivel înalt care vor avea loc pe perioada manifestării expoziţionale.

Fondurile totale alocate din bugetul MADR pentru participarea României la acest eveniment internaţional sunt de 720.000 lei (aproximativ 170.000 euro), conform proiectului de HG pentru aprobarea participării. În conformitate cu legislaţia în vigoare privind cheltuielile publice suma include acoperirea cheltuielilor pentru închirierea standului, cheltuieli cu transportul, conceperea şi tipărirea materialelor promoţionale, plata artiştilor şi meşterilor populari etc.

Sursa:MADR

Lasă un răspuns